ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

«Ανύπαρκτοι Φίλοι» στο Θέατρο του Μύλου

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2017 13:55

Αλλαγές ανακοινώθηκαν στο πρόγραμμα των παραστάσεων που θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο του Μύλου τον Μάϊο. Συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη για τις 9 και 10 Μαϊου, παράσταση με το έργο «Η αναγνώριση», με τη Γιώτα Φέστα, αναβάλλεται για αργότερα, για τεχνικούς λόγους.

Το «Θέατρο Αλκμήνη», θα παρουσιάσει αντί για το έργο: «Ο συγγραφέας σου πέθανε», την εξαιρετική κωμωδία: «Ανύπαρκτοι Φίλοι» στις ίδιες προγραμματισμένες ημερομηνίες, δηλαδή την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Οι ανύπαρκτοι φίλοι είναι παντού και πάντα. Η καινούρια «φίλη» της παρέας, Μαρία Γεωργιάδου, φοράει το προσωπείο των υψηλών καρατίων της και πασχίζει να απολαύσει τη ρουτίνα μιας ψεύτικης καθημερινότητας, η οποία περιλαμβάνει από έναν αόρατο σύντροφο μέχρι μία φαινομενικά ευτυχισμένη φίλη αποφασισμένη να μην εκπέσει σε μια ζωή δίχως ψηλοτάκουνα. Ο χρόνος έχει πάρει στο πέρασμά του κάθε αίσθηση αυθορμητισμού και αγνών συναισθημάτων από όλους τους ήρωες της διπλανής πόρτας, αντικαθιστώντας τα με φοβίες, ψυχαναγκασμούς και γλοιώδη προσωπεία. Σ’ αυτό το έργο, ο ευφυής Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Alan Ayckbourn, βγάζει την γλώσσα στη σοβαροφάνεια, την μιζέρια και το θολό τοπίο των διαπροσωπικών σχέσεων. Και το κάνει πολύ καλά, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα του κι έχει αποσπάσει πολλά βραβεία.

Υπόθεση

Η Μαρία κι ο Μάνος ανοίγουν την πόρτα της βίλας τους (του κήπου τους για την ακρίβεια) στους ανύπαρκτους φίλους τους και μαζί μ’ αυτούς και στους θεατές αφήνοντας τους να κρυφοκοιτάξουν τις φαινομενικά άριστες σχέσεις τους και τις «ευτυχισμένες» ζωές τους. Οι χαρακτήρες ασφυκτιούν ήδη όταν καταφθάνει ο επίτιμος καλεσμένος τους. Αυτός ο «υπαρκτός» φίλος, αν και πρόσφατα χήρος, έρχεται να αναταράξει με απρόσμενο τρόπο τις ζωές τους, θέλοντας να τους κάνει να καταλάβουν ότι μια ανεπαρκής ζωή είναι πολύ χειρότερη από τον θάνατο. Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Περικλής Λιανός, Ειρήνη Παπαδημάτου

Μανώλης Ιωνάς, Κωνσταντίνος Μουταφτσής και Κατερίνα Κωνσταντέλλου. Σε ρόλο έκπληξη ο Τάσος Γιαννόπουλος! Τιμές εισιτήριων: 13€ κανονικό & 10€, μειωμένο. Κρατήσεις- Προπώληση: «Θεσσαλικό Θέατρο» - Τηλ. 2410-533417

Τέλος την Παρασκευή 19 Μαΐου, το Σάββατο 20 Μαΐου και την Κυριακή 21 Μαΐου, Θα δοθούν τρεις παραστάσεις με το έργο: «Το ψωμί της Νινευί» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη. Με τους: Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρο Ζαλμά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά …«Το ψωμί της Νινευί» είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ, να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της. «Με σκηνικό χώρο το φως των πολυελαίων και τη λάμψη των μαρμάρων του πολυτελούς φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δύο πρόσφυγες θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για να συνδεθούν τελικά με την ιστορία του ίδιου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αλλά και την Ιστορία που τρέχει ανά τους αιώνες με πρωταγωνιστές εκατομμύρια σαν κι εκείνους, σαν κι εμάς», σημειώνει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass