Το σπίτι στην Εκάλη

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2017 11:46


Το βιβλίο της συγγραφέως Ευδοξία Σ. Μανώλη με τίτλο «Το σπίτι στην Εκάλη» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 12 Μαϊου στις 7 το απόγευμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας.

συντονίστρια της παρουσίασης θα είναι η φιλόλογος Ανδρομάχη Γαργάλα. Θα διαβάσουν αποσπάσματα και θα μιλήσουν για το βιβλίο οι Μαρία Σεραφείμ-καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας-μεταφράστρια και η Δήμητρα Ζαπάρτα-φιλόλογος γαλλικής φιλολογίας-Μ.Υ. ΥΕΘΑ.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου η συγγραφέας σημειώνει:
«Το Σπίτι στην Εκάλη», μπορεί να υπήρξε πραγματικά, μπορεί να είναι ένα διήγημα. Με τη συγγραφική μου αυτή απόπειρα σκοπό έχω να επικοινωνήσω. Το διήγημα ξεκίνησε από ένα τυχαίο κέντρισμα και έκανε ένα ταξίδι που μέσα από αυτό βιώνει κανείς πράγματα, καταστάσεις, ρίσκα, την ίδια τη ζωή εν τέλει.  Η πρωταγωνίστρια χάνεται στη σιωπή. Χάνεται κάπου ανάμεσα σε γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους σε μένα και ύστερα πάλι εμφανίζεται, δείχνοντας στον αναγνώστη την απόφασή της.  Όχι δεν έχω βάλει πρότυπα. Απλά, μια λέξη από κάποια συζήτηση, μια εικόνα από έναν περίπατο, κάποιοι προβληματισμοί μου, μπορεί και κάποια δικά μου βιώματα, είναι αυτά που με ώθησαν να γράψω λίγες σκέψεις στην αρχή, που όμως στην πορεία πήραν χαρακτήρα διηγήματος. Τα πρόσωπα θα μπορούσαν να είναι υπαρκτά. Θα μπορούσαν και όχι. Ίσως ο καθένας να αναγνωρίσει κάποιο στοιχείο του εαυτού του. Ίσως βρει κάτι που να του προκαλέσει συγκίνηση, να του πει κάτι και έτσι να το αρπάξει να το κάνει κτήμα του.  «Το σπίτι στην Εκάλη», μιλάει κομματιαστά για μια πραγματικότητα που ίσως κάποιοι την ζήσαμε ανέμελα με τα πικρά και τραγικά γεγονότα ή και τα ωραία, αλλά αντέχουμε και είμαστε όρθιοι. Δόξα Σοι ο Θεός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass