ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ελληνοϊταλική αρχαιολογική σκαπάνη στη Σκοτούσα Φαρσάλων

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2017 22:20

Η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργάνωσε μια εξαιρετική επιστημονική εκδήλωση αφιερωμένη στις ελληνοϊταλικές αρχαιολογικές έρευνες: Σκοτούσα 2014-2016.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Arila Magna "Doro Levi" Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής παρουσία κορυφαίων αρχαιολόγων της της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης είχε ο νέος διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής, καθηγητής έως τώρα του Πανεπιστημίου Σιένα Emmanuel Papi. Προήδρευσε ο καθηγητής Αθανάσιος Ριζάκης του Εθνικού Ιδρύματος Αθηνών. Οι κεντρικές ομιλίες έγιναν από τους δύο διευθυντές του προγράμματος της Σκοτούσας Σοφία Καραπάνου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και La Torre του Πανεπιστημίου της Messina, που παρουσίασαν επιμελώς το έργο που εκπονήθηκε στη Σκοτούσα για τρεις επιχειρησιακές περιόδους, καθώς και τα πρώτα συμπεράσματα αυτού του πολυσχιδούς και συστηματικού έργου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: Τα τελευταία χρόνια με συμπαραστάτρια τη συνεργάτιδά μου αρχαιολόγο Βάσω Νούλα, σχεδιάζω και υλοποιώ την πολιτική και το όραμά μου για τον πολιτισμό και αυτό με τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας για να ξαναβρούμε το νήμα που μας συνδέει με το πολιτιστικό μας παρελθόν και να το ενώσουμε με το παρόν. Φροντίζοντας ουσιαστικά και οικοδομώντας το μέλλον". Τέλος, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Φαρσάλων θα αναλάβει άμεσα την έκδοση του Α' τόμου των αποτελεσμάτων της επιφανειακής έρευνας του χώρου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί σπουδαίοι ξένοι και Έλληνες αρχαιολόγοι, κορυφαία ονόματα της επιστημονικής κοινότητας που επαίνεσαν το έργο που γίνεται στο Δήμο Φαρσάλων όσον αφορά στην πολιτιστική πολιτική του. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί επιπλέον μια παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου και την επιδιωκόμενη εξωστρέφειά του.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass