«Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2017 20:28 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Μαϊ 2017 17:18

Στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου που διεξάγεται έως 20 Μαΐου (http://www.londongreekfilmfestival.com/), παρουσιάζεται το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού» (Newton: The Force of God) που σκηνοθέτησε ο Πάνος Ανέστης το 2016 σε παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ήδη διακεκριμένο διεθνώς και πολυβραβευμένο, το ντοκιμαντέρ αποτελεί συνέχεια ενός έργου που ξεκίνησε το 2011 με το «Κοπέρνικος, Μπράχε, Κέπλερ: Τρεις σπουδαίοι αστρονόμοι» και το οποίο εξελίχθηκε περαιτέρω στη μορφή της δραματοποίησης το 2013 με το «Γαλιλαίος: Η Μάχη στην Αυγή της Σύγχρονης Επιστήμης». Αυτά τα έργα αποτελούν έξοχα δείγματα στο είδος του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ (docudrama) στην Ελλάδα, με λεπτομερειακή επιμέλεια από ανθρώπους με εμπεριστατωμένη γνώση και αισθητήριο. Με σπουδές Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Επιστήμης, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Πάνος Ανέστης αξιοποιεί το εκάστοτε υλικό συνδυάζοντας το επιστημονικό υπόβαθρο με τη δεξιοτεχνία της κινηματογραφικής του οπτικής. Στο σενάριο συνέβαλλε επίσης με εμβρίθεια ο αφηγητής των ντοκιμαντέρ Δημήτρης Πετάκος, δρ. Ιστορίας της Επιστήμης.  
Ο συναρπαστικός «Νεύτων», που συνδυάζει εξαιρετικά την επιστημονική έρευνα και την εκπαιδευτική συνεισφορά με τη μαεστρία μίας εμπνευσμένης κινηματογραφικής γραφής, είναι επίσης διαθέσιμος στο https://www.youtube.com/watch?v=bHwiTGjuZBo και στο https://vimeo.com/207434216. Το έργο, εκτός από τα βραβεία, πρώτα κέρδισε ομόφωνα τις καλύτερες εντυπώσεις χάρη στο αριστοτεχνικό επίπεδο στο οποίο το ανέδειξε ο Πάνος Ανέστης μαζί με όλους τους αξιόλογους συντελεστές και με τις ερμηνείες κλάσεως γνωστών ηθοποιών όπως ο Κωνσταντίνος Λάγκος (ομολογουμένως συγκλονιστικός ως Ισαάκ Νεύτων), ο Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης (Τζον Κόντουϊτ), η Σίσσυ Δουτσίου (μητέρα Νεύτωνα), ο Σωτήρης Τσακομίδης (Ρόμπερτ Χουκ), η Κατερίνα Τσάβαλου (Κάθριν Μπάρτον) και ο Μάνος Καρατζογιάννης (Έντμουντ Χάλεϊ). Ο Αντώνης Βλησίδης εμφανίζεται ως Γαλιλαίος σε συνέχεια και του πρωταγωνιστικού του ρόλου στο προαναφερθέν ομώνυμο ντοκιμαντέρ, ενώ ο Λαρισαίος ηθοποιός Μιχάλης Ταμπούκας υποδύεται τον Χένρυ Όλντενμπεργκ (στην ένθετη φωτογραφία δίπλα σε πορτραίτο του πραγματικού προσώπου που ενσαρκώνει) και συνεργάστηκε στη διανομή των ρόλων (casting) όπως προηγουμένως αντίστοιχα και στον «Γαλιλαίο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass