ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ

Βραβείο στο βιβλίο Επιγραφές του Άτραγα

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2017 22:00

Βραβείο από την Académie des Inscriptions et Belles Lettres(Ακαδημία επιγραφών και γραμμάτων) του Παρισιού, απέσπασε το βιβλίο Corpus des Inscriptions d’Atrax en Pelasgiotide, (Σύνταγμα των επιγραφών του Άτραγα στην Πελασγιώτιδα), που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες στη Λάρισα.

Το βιβλίο αποτελεί καρπό πολύχρονης ερευνητικής προσπάθειας γνωστών επιστημόνων υπό τη διεύθυνση του Αθανάσιου Τζιαφάλια, των Richard Bouchon, Laurence Darmezin, Jean-Claude Decourt, Bruno Helly και Gerard Lucas. Το βραβείο όπως αναφέρει σε επιστολή του ο Μπρούνο Ελί, προς τον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας κ. Κώστα Σπανό, είναι επί της ουσίας ενθάρρυνση για την συνέχεια δημοσίευσης των θεσσαλικών επιγραφών. Σε λίγες ημέρες ο Μπρούνο Ελί θα βρίσκεται στη Λάρισα, όπου θα τιμηθεί σε εκδήλωση για την προσφορά του σε εκδήλωση που θα γίνει στο Β αρχαίο Θέατρο Λάρισας από τον Όμιλο Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο γνωστός αρχαιολόγος θα φέρει και το βραβείο του βιβλίου. Ο αρχαιολόγος κ. Αθανάσιος Τζιαφάλιας σε επικοινωνία με την «Ε» δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για το βραβείο, κάτι που φυσικά τον χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού η απήχηση του βιβλίου ήταν τεράστια και μάλιστα πουλήθηκε μέχρι και στη Νότια Κορέα. Όπως ανέφερε, στα σκαριά βρίσκεται και η έκδοση του δεύτερου βιβλίου που αφορά την Περραιβική Τρίπολη και υπολογίζεται να είναι έτοιμο μέχρι τέλος του έτους. Μετά την έκδοση και αυτού του βιβλίου σειρά θα έχει το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

To βιβλίο αποτελεί καρπό πολύχρονης ερευνητικής προσπάθειας γνωστών επιστημόνων υπό τη διεύθυνση του Αθανάσιου Τζιαφάλια, των Richard Bouchon, Laurence Darmezin, Jean-Claude Decourt, Bruno Helly και Gerard Lucas. Περιέχονται πάνω από 500 αρχαίες επιγραφές, που φυλάσσονται στις συλλογές της Λάρισας και των Τρικάλων. Μετά από μια σύντομη περιγραφή των ερειπίων της αρχαίας πόλης του Άτραγα - αρχαία πόλη στα όρια των νομών Λάρισας και Τρικάλων -(σημ. Κάστρο), παρουσιάζονται φιλολογικές μαρτυρίες για την αρχαία πόλη, νομίσματα, αποφάσεις και άλλα δημόσια έγγραφα, καθώς επίσης θρησκευτικές και πολιτικές αφιερώσεις και απελευθερωτικοί κατάλογοι. Περιέχεται επίσης μεγάλη σειρά Θεσσαλικών επιτυμβίων στηλών, από τον 6ο αι. π.Χ. μέχρι τον 2ο αι. μ.Χ., οι οποίες δείχνουν την πλούσια παραγωγή των τοπικών εργαστηρίων, που κατεργάζονταν το γνωστό μάρμαρο του Άτραγα. Η Γαλλική Σχολή Αθηνών ανέλαβε το κόστος έκδοσης.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass