ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

Ένας γάτος κατά του ρατσισμού

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 16:10

Δεκάδες κούκλες πέρασαν στα χέρια των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης και πήραν ζωή. Βγήκαν στη σκηνή και διασκέδασαν το κοινό με την παράσταση «Ένας γάτος μια φορά» του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανάτσιου, σε προσαρμογή για το κουκλοθέατρο της Φωτεινής Καλούδη.

Θέμα της παράστασης ήταν η διαφορετικότητα και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Παράλληλα, χθες πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος κατασκευής κούκλας από εφημερίδες, γάζες και χαρτοπολτό, από τους μαθητές σε συνεργασία με τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Το φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Λάρισας που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο, όπου θα γίνει η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «PuppETs- European Travelers» (Mαριονέτες Ταξιδιώτες), στο οποίο συμμετέχουν 90 μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει κουκλοθεατρική παράσταση με 40 κούκλες και 40 μαθητές στην αγγλική γλώσσα με διαλόγους και τραγούδια στα αγγλικά.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος, εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας Αφροδίτης Γκιούρη, του εικαστικού Σταμάτη Πλουμιστού, τη συνεργασία της μουσικού Έλενας Ματζιαφού-Ευθυμιάδη και την υποστήριξη της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Κουκώλη και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Τις κούκλες επιμελήθηκαν εικαστικά οι μαθητές με τη βοήθεια της υπεύθυνης του Κουκλοθίασου Φωτεινής Καλούδη, σε μια κατασκευή από φελιζόλ, χαρτί, νήματα και υφάσματα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των μαθητών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass