ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αρχαιολόγοι στο Δημαρχείο Φαρσάλων

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 22:10

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Φαρσάλων πραγματοποίησαν οι διευθύντριες του Αρχαιολογικού Ερευνητικού Προγράμματος του Κάστρου της Καλλιθέας, Margriet Haagsma και Σοφία Καραπάνου.

Οι διευθύντριες της ανασκαφής ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Φαρσάλων για τη συνεχή και αμέριστη βοήθειά του στην υλοποίηση του αρχαιολογικού προγράμματος του Κάστρου της Καλλιθέας και τον ενημέρωσαν για την πορεία και τον σχεδιασμό των φετινών εργασιών.

Η καναδική αποστολή, 25 άτομα, έφθασε στο Ναρθάκι πριν λίγες ημέρες. Ο Δήμος Φαρσάλων είχε φροντίσει για την προετοιμασία των χώρων διαμονής και εργασίας των αρχαιολόγων, ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τη μελέτη του ανασκαφικού υλικού.

Στην επίσκεψη στο Δημαρχείο συζητήθηκε το μέλλον του προγράμματος και η έμπρακτη στήριξη που μπορεί να παράσχει ο Δήμος Φαρσάλων σε αυτό, καθώς και η πορεία επανασχεδιασμού και επικαιροποίησης της αρχαιολογικής έκθεσης με τίτλο "Κάστρο Καλλιθέας - Ματιές σε μία αρχαία πόλη", με αφορμή τον δανεισμό της στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας τον ερχόμενο Νοέμβριο, αλλά και η έκδοση αρχαιολογικού οδηγού για το Κάστρο Καλλιθέας, με δαπάνη του Δήμου Φαρσάλων. Ο δήμαρχος Φαρσάλων εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία να στηρίξει τη συνολική έκδοση της μελέτης για το Κάστρο της Καλλιθέας.

Τέλος, συζητήθηκε και αποφασίστηκε η μορφή της φετινής, καθιερωμένης εκδήλωσης για την παρουσίαση του αρχαιολογικού έργου της Ελληνο-καναδικής αποστολής, που θα γίνει για πρώτη φορά στο Ναρθάκι, στον χώρο μελέτης των ευρημάτων, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων πρόσφερε στους αρχαιολόγους αντίτυπα των πρακτικών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Ιστορίας και Αρχαιολογίας των Φαρσάλων, ενώ οι αρχαιολόγοι προσκάλεσαν τον δήμαρχο να επισκεφθεί τον χώρο μελέτης στο Ναρθάκι και εκείνος αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αρχαιολόγος - ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου κ. Βάσω Νούλα και ο αρχαιολόγος Edward Middleton.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass