ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΔΑΠ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Έμαθαν Ιστορία και «σταμπωτά»

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2017 15:40

Με αφορμή των εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τα παιδιά του ΚΔΑΠ της  «Παιχνιδοπαρέας» στη Νέα Σμύρνη, μαζί με το «Μικρό Εργαστήρι» της Χαραυγής, ολοκλήρωσαν τον κύκλο των εκπαιδευτικών επισκέψεων στα Μουσεία της πόλης. Tο προσωπικό του Λαογραφικού Μουσείου τους υποδέχθηκε με χαρά τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου.

Στόχος της ξενάγησης ήταν η κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας των πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Καλοκαιρινού, «αυτό που είμαστε Σήμερα, είναι συνέχεια του Χθες». Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν εργαστήρι τυποβαφικής, όπου με τη βοήθεια του προσωπικού έμαθαν την ιδιαίτερη, παραδοσιακή τεχνική δημιουργίας σταμπωτών, ενώ έφτιαξαν και δικά τους κομμάτια. Τα παιδιά συνόδευσαν η κ. Χρύσα Παππά καθώς και η κ. Δήμητρα Λανάρα, υπεύθυνοι παιδαγωγοί των ΚΔΑΠ του Δήμου. Σημειώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου και γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.eetaa.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass