«Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ROCOCO»

Μουσική βραδιά στο Γενί Τζαμί

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2017 15:35

Σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Γενί τζαμί, ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, συνδιοργανώνουν μουσική βραδιά με έργα Βιβάλντι, Μποκερίνι και Παγκανίνι με τίτλο «Η πορεία προς τη Rococo».

Τα έργα θα αποδώσουν οι βιολοντσελίστες Νίκος Νικολαΐδης και Στέργιος Θεοδωρίδης. Η βραδιά έχει το χαρακτήρα αφιερώματος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους Λαρισαίους αφενός να έρθουν κοντά σ’ ένα σημαντικό μνημείο της πόλης και αφετέρου να απολαύσουν έργα που παίζονταν στην Ευρώπη κατά την περίοδο λειτουργίας του τζαμιού ως λατρευτικού χώρου. Θα ακουστούν σονάτες για τσέλο και μπάσο κοντίνουο των Βιβάλντι και Μποκερίνι μεταγεγραμμένες για δύο βιολοντσέλα, καθώς και θέμα και παραλλαγές του Παγκανίνι.

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Ο Νίκος Νικολαϊδης γεννήθηκε το 1988 στη Λάρισα ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με τον Τζ. Ντοροφτέι στο ΔΩΛ. Το 2005, παράλληλα με τις σπουδές του στο Μαθηματικό Τμήμα του ΑΠΘ, εισήλθε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου το 2010 έλαβε με άριστα το δίπλωμα βιολοντσέλου με καθηγητή τον Ζ. Στέπιτς. Έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς ενώ επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη συνάντηση των Ωδείων της Μεσογείου το 2009. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού ενώ έχει παίξει ως σολίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα της Λάρισας και στην ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Ο Στέργιος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με καθηγητή τον Ζ. Στέπιτς. To 2001 βραβεύτηκε με έπαινο στον μαθητικό διαγωνισμό του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, το 2011 βραβεύτηκε με τρίτο βραβείο στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού Jugend Musiziert στο Lubeck της Γερμανίας ενώ συμμετείχε σε σεμινάρια με διεθνούς φήμης σολίστες και καθηγητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass