ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΥΡΙΟ Η ΑΓΙΑ

Η περιοδεία της Βασιλαρχόντισσας

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2017 15:10

Ένα μεγάλο ταξίδι σε περιοχές του νομού ξεκινά η παράσταση του Νίκου Σαμαρίνα «Η Αρπαγή της Βασιλαρχόντισσας».

Πρώτος σταθμός της παράστασης είναι η Αγιά και το θέατρο "Χρυσαλλίδα" αύριο Τρίτη στις 9:30 το βράδυ. Ακολουθούν το Σκλήθρο στις 28 Ιουλίου, η Σκήτη στις 29 Ιουλίου, η Αιγάνη στις 30 Ιουλίου και η Κρανιά Ολύμπου στις 6 Αυγούστου.

Με αφορμή ένα ηπειρώτικο παραδοσιακό τραγούδι, ο Νίκος Σαμαρίνας στήνει μια παράσταση χωρίς λόγια, μόνο με μουσική και χορό, για την πάλη των τάξεων. Διηγείται μέσα σε εβδομήντα λεπτά, την ιστορία του… πολιτισμένου κόσμου από καταβολής του. Από τη μια ο πλούτος που έχει στο πλευρό του το κράτος και το παρακράτος, κάπου στη μέση ο γραφειοκράτης- στυλοβάτης τελικά κάθε μηχανισμού- και στην άκρη ο αδικημένος που κάποτε σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί το δίκιο του και την αξιοπρέπειά του.

Σενάριο- σκηνοθεσία- χορογραφίες: Σαμαρίνας Νίκος. Παίζουν και χορεύουν οι: Δήμος Πραντσίδης, Νίκος Σαμαρίνας, Δημήτρης Μπούτλας, Ζωή Σαραφείδου, Άννα Τσιάρα, Δημήτρης Βλάνδος, Γιώργος Γεροφώτης, Φανή Ζούκη, Μένη Τσιαπάρα, Χρύσα Γκονέλα, Γιάννης Ζέρβας, Λευτέρης Φουρκιώτης, Σταυρούλα Σδράνη, και ο Αποστόλης Ντόμαλης, και τραγουδά επί σκηνής η Ελένη Σαμαρίνα.Τα τραγούδια της παράστασης ηχογράφησαν οι μουσικοί: Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο- τραγούδι), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά). Φωτισμοί: Δώρα Παπαδούλη. Φωτογραφίες: Αποστόλης Ντόμαλης. Επεξεργασία ήχου: Μπάμπης Χαρίτος. Επεξεργασία εικόνας: Άγγελος Καστώρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass