ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΑΝΗΣ

Πρεμιέρα για το 1ο Tunnel Festival Αιγάνης στις 27 Ιουλίου

* Τα σχέδια του Συλλόγου και η ανταπόκριση του χωριού

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2017 22:00
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπύρος Καραγιάννης και ο οργανωτικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ και του Συλλόγου Χρήστος Χαλτούπης Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπύρος Καραγιάννης και ο οργανωτικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ και του Συλλόγου Χρήστος Χαλτούπης

Στους ρυθμούς του πρώτου Tunnel Festival Αιγάνης, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του, στις 27 Ιουλίου στο εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο του χωριού κινείται τις τελευταίες μέρες ολόκληρο το χωριό και κυρίως τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου. Και όχι άδικα, αφού θα τιμήσουν την περιοχή και το Φεστιβάλ με την παρουσία τους γνωστοί και αξιόλογοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί και τραγουδιστές, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Βαγγέλης Γερμανός και πολλοί άλλοι.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπύρος Καραγιάννης και ο οργανωτικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ και του Συλλόγου Χρήστος Χαλτούπης επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας, μίλησαν για τους στόχους του Φεστιβάλ, για την συγκινητική ανταπόκριση των συγχωριανών τους στις προετοιμασίες και για τις προκλήσεις αυτού του καλλιτεχνικού εγχειρήματος. Απευθύνουν δε πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους του νομού να επισκεφθούν το θέατρο, να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 7 Σεπτεμβρίου και να γνωρίσουν καλύτερα το χωριό τους.

Αναλυτικότερα η συζήτηση που είχαμε με τους δύο δραστήριους νέους της Αιγάνης…

* Μιλήστε μας καταρχήν για το πρώτο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται στο χωριό σας…

- Το Θέατρο της Αιγάνης αποτελεί ένα πολιτισμικό επίτευγμα για την περιοχή μας. Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχει χωρητικότητα πλέον των πεντακοσίων θέσεων και η θέα του είναι προς τη θάλασσα του Αιγαίου. Λειτούργησε για πρώτη φορά πέρυσι, δημιουργώντας εξαρχής μια δυναμική που έδειξε ότι ο πολιτισμός είναι πάντα το ζητούμενο και ότι οι πολίτες κατευθύνονται – ενστικτωδώς - προς την πηγή του. Το θέατρο της Αιγάνης λοιπόν είναι πηγή πολιτισμού και προσφέρει το «ζητούμενο», σε μια εποχή που οι άνθρωποι – εξαιτίας της οικονομικής κρίσης – έχουν γίνει πιο εκλεκτικοί. Η ανταπόκριση του κόσμου στις περσινές μας εκδηλώσεις και ειδικά στη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, με την οποία έγινε το grand opening του θεάτρου μας, ήταν παραπάνω από ενθουσιώδης. Γι’ αυτό λοιπόν, φέτος, προχωρούμε στην ίδρυση ενός νέου θεσμού που θα βασιστεί στη λειτουργία του Θεάτρου Αιγάνης. Η ιδιαίτερη και μοναδική τοπογραφία της περιοχή μας (βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τούνελ), αποτελεί έμπνευση για μας, ώστε αξιοποιώντας το νεόδμητο Θέατρό μας, να εισάγουμε στα πολιτιστικά δεδομένα ένα νέο θεσμό, το Tunnel Festival Αιγάνης, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στις 27 Ιουλίου. Στόχος μας μέσα από την διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ η ανάδειξη του θεάτρου, η γνωριμία του κοινού με τις ομορφιές του χωριού συνολικότερα.

* Σε αυτή την προσπάθεια ποιοι σας στηρίζουν;

- Σε αυτήν προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι, αλλά έχουμε στο πλευρό μας όλο το χωριό. Η επιτυχής διοργάνωση του Φεστιβάλ εξελίχθηκε σε υπόθεση όλων των κατοίκων, όσοι εθελοντές μπορούν συμμετέχουν στις εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού της ευρύτερης περιοχής, η οποία διακρίνεται για την ομορφιά του τοπίου. Σίγουρα μας στηρίζει ο δήμος Τεμπών, η Περιφέρεια με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει «με θέα το Αιγαίο» στην περιοχή μας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νίκος Αρτινός, ο οποίος έχει καταρτίσει ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που καλύπτει όλα τα γούστα και τα πλέον απαιτητικά. Ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Βαγγέλης Γερμανός και πολλοί άλλοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

* Θέλετε να μας πείτε περισσότερα για την παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου;

- Η παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου, με επίκεντρο τη μάνα θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες του Φεστιβάλ. Ο τίτλος είναι «Μάνα, απόψε θα μιλήσω για σένα». Ο Λάκης Λαζόπουλος σχεδιάζει και υλοποιεί, ειδικά για το Θέατρο Αιγάνης, μια συγκινητική θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στη μάνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό και αποκλειστικό δρώμενο ειδικά για το Θέατρο Αιγάνης. Η παράσταση θα περιλαμβάνει τον Λάκη, ο οποίος θα απαγγείλει κάτι σχετικά με τη μάνα. Μαζί του στη σκηνή θα είναι τρεις ερασιτέχνες από την περιοχή, οι οποίοι, επίσης, θα απαγγείλουν δικά τους κείμενα σχετικά με τη μάνα, ενώ θα τους συνοδεύει και μουσικό σχήμα. Αποτελεί ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό θεατρικό εγχείρημα, καθώς σπάνια μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τη σύμπραξη ενός μεγάλου θεατρικού ονόματος, όπως είναι ο Λαζόπουλος, με απλούς και συνάμα ενθουσιώδεις ερασιτέχνες «εραστές της τέχνης».

* Ποια τα συναισθήματα που σας διακατέχουν;

- Σίγουρα ο πήχυς των προσδοκιών μετά την περσινή επιτυχία των εκδηλώσεων έχει ανέβει. Αυτό δεν μας αγχώνει, απεναντίας μας τονώνει το ηθικό και μας πεισμώνει. Για μας η επιτυχία του Φεστιβάλ είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Η περιοχή της Αιγάνης καλύπτει ένα μεγάλο γεωγραφικό κομμάτι που ξεκινά από τα Μεσάγγαλα και φθάνει στον Παντελεήμονα είναι ορφανό από θεατρικές εγκαταστάσεις και γιατί όχι από αξιόλογες καλλιτεχνικές παραστάσεις. Αυτό το κενό στην παραλιακή ζώνη στους θερινούς μήνες θέλουμε να καλύψουμε επάξια. Αισιοδοξούμε. Η προσβασιμότητα στο χωριό είναι εύκολη, οι θέσεις στάθμευσης (πάρκινγκ) αρκετές, ενώ στις περισσότερες εκδηλώσεις η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη και σε ελάχιστες το τίμημα συμβολικό.

* Οι δράσεις του Συλλόγου συνήθως είναι καλοκαιρινές;

- Οι περισσότερες ναι, αφού τους θερινούς μήνες η παρουσία του κόσμου είναι μεγάλη. Το θέατρο βρίσκεται στο άλσος του χωριού, το οποίο με την αθρόα συμμετοχή των συγχωριανών είναι σε φάση δεντροφύτευσης. Επιθυμούμε το Θέατρο να αποτελέσει το επίκεντρο της καθημερινότητας των κατοίκων και το σημείο συνάντησης των επισκεπτών. Γι΄αυτό και προγραμματίζουμε παράλληλα πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις, κυρίως για παιδιά, πάντα στην ευρύτερη περιοχή του θεάτρου, η οποία αποτελεί έναν πνεύμονα πολιτισμού και δημιουργίας για ανήσυχα …πνεύματα.

Το πρόγραμμα του Tunnel Festival Αιγάνης 2017

* Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 (Ώρα Έναρξης: 21:00): Δύο Ταινίες Ντοκιμαντέρ με θέμα την Κοινωνική Οικονομία

1. The Power of Community

2. Together

(Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας)

* Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 (Ώρα Έναρξης: 21:00): Γιώργος Κωνσταντίνου: το μεγαλείο της κωμωδίας. Το 1ο Tunnel Festival Αιγάνης τιμά τον ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου (εκδήλωση)

* Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 (Ώρα Έναρξης: 21:00): Συναυλία του Βαγγέλη Γερμανού (στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Με Θέα στο Αιγαίο, διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας)

* Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 (Ώρα έναρξης: 21:00): Η αρπαγή της Βασιλαρχόντισσας του Νίκου Σαμαρίνα, Μουσικοθεατρικό έργο. Σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τεμπών

* Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 (Ώρα έναρξης: 21:00): Έντεχνη μουσική με τον τσελίστα Γιώργο Ζαφείρη και την μπάντα του

* Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 (Ώρα έναρξης: 21:00): Μάνα, απόψε θα μιλήσω για σένα, Ο Λάκης Λαζόπουλος σχεδιάζει και υλοποιεί, ειδικά για το Θέατρο Αιγάνης, μια συγκινητική θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στη μάνα.

* Τρίτη 8 Αυγούστου 2017: Αιμοδοσία

* Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017: Το Σεντούκι, δραματοποιημένα παραμύθια από το θέατρο Λάρισας Μέθεξις με τους Κατερίνα Γκονέλα και Γιάννη Μαγκούτα

* Σάββατο 12 Αυγούστου 2017: 3ο Αντάμωμα Αιγανιωτών

* Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017: Γίνε Κομίστας, σχεδιασμός κόμικς με το γραφίστα Χρήστο Γώγο

* Σάββατο 19 Αυγούστου 2017: Καραμέλες Ούζου, Θεατρική κωμωδία του Γιάννη Γαλανόπουλου με τους Σταύρο Νικολαίδη, Δημήτρη Καμπόλη και Γιάννη Γαλανόπουλο. Σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τεμπών

* Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 (Ώρα έναρξης: 21:00): Μουσική Μέθεξις, Βραδιά Βινυλίου με τον Γιάννη Μαγκούτα

* Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017: Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, από την θεατρική ομάδα Πλαταμώνα-Παντελεήμονος

* Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017: Περιπέτειες από σημείο σε σημείο, πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης με την Χάιδω Πανταζή

* Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017: Έκθεση έργων του δημιουργικού εργαστηρίου Κοχύλι στο Βουνό και του ζωγράφου Γιώργου Βροντινού.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass