ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ «Γ. ΑΓΓΕΛΙΝΗΣ - ΠΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΥ»

Πολιτιστικός οργασμός στο Χόρτο Πηλίου

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2017 15:40

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου» διοργανώνει και προβάλλει το καλλιτεχνικό και μορφωτικό φεστιβάλ στο Χόρτο του Νοτίου Πηλίου, κάθε χρόνο από το 1984.

Το καλοκαίρι του 2017, το 33ο φεστιβάλ στο Χόρτο περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια και εργαστήρια. Στις δράσεις του φεστιβάλ πρωταγωνιστούν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες. Στο φετινό πρόγραμμα σεμιναρίων συμμετέχει για πρώτη φορά ο διάσημος Άγγλος διευθυντής Χορωδιών Τimothy Brown, ο οποίος θα διδάξει το Requiem του Brahms σ’ ένα σύνολο 100 χορωδών απ’ όλη την Ευρώπη από τις 29 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, ενώ το εργαστήρι όπερας ανεβάζει την όπερα ‘Riders to the Sea’ του Vaughan Williams με νέους λυρικούς τραγουδιστές υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία του Χρήστου Μαρίνου και της Αντιγόνης Γαϊτανά από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου. Παράλληλα, φιλοξενούνται οι καθηγητές του πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg, Ανίτα Μίτερερ και Χρήστος Κανέττης για το σεμινάριο Μουσικής Δωματίου από τις 15 έως τις 24 Αυγούστου καθώς και ο μαέστρος Αναστάσιος Στρίκος από τη Βιέννη για το σεμινάριο Διεύθυνσης ορχήστρας από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν μια εβδομάδα αυτοσχεδιασμού, στην οποία έξι μουσικοί της jazz συναντιούνται για το 3ο εργαστήριο Jazz Αυτοσχεδιασμού με σκοπό τη μελέτη της τέχνης του αυτοσχεδιασμού από τις 15 έως τις 22 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ πλαισιώνεται επίσης από συναυλίες ποικίλου προγράμματος οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στις οποίες θα συμμετάσχουν χορωδίες και σημαντικοί καλλιτέχνες του διεθνούς στερεώματος. Στις συναυλίες επίσης θα παρουσιαστούν ποικίλα μουσικά είδη, όπως όπερα, κλασική μουσική, ινδική μουσική, Jazz, σύνολα μουσικής δωματίου καθώς και ορχηστρικά συνολα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες των συμμετεχόντων μαθητών των σεμιναρίων όπως και μία μουσικοθεατρική παράσταση αλλά κι ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Viktor Ullmann.

Στόχος του φεστιβάλ είναι αφενός η προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και αφετέρου η επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σπουδαστών, καλλιτεχνών και κοινού μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων, συναυλιών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, εκθέσεων, ομιλιών και πλήθος άλλων δράσεων. Ένα φεστιβάλ η λειτουργία του οποίου βασίζεται στον εθελοντισμό και στη συνεισφορά των κατοίκων της περιοχής αλλά και υπόδειγμα μιας υγιούς ανάπτυξης και αποκέντρωσης. Σήμερα οι δράσεις του Ιδρύματος οικονομικά στηρίζονται αποκλειστικά στις συνεισφορές του κοινού και των συμμετεχόντων.

Είναι η δεύτερη χρονιά που το Φεστιβάλ συνεχίζει χωρίς την παρουσία του δασκάλου Γιώργου Χατζηνίκου, το φωτεινό πνεύμα του ωστόσο είναι πάντα παρόν καθώς διαπνέει και εμπνέει τις φετινές δράσεις κι εκδηλώσεις. Παράλληλα παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια μουσική προσφέρει μία πιο συνολική άποψη για την πορεία της μουσικής σήμερα. Το φετινό καλοκαίρι το Φεστιβάλ στο Χόρτο αναβιώνει, ξαναθυμάται, επαναφέρει και αγκαλιάζει ένα μοναδικό κράμα εκδηλώσεων και σεμιναρίων.

Πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια τις αιτήσεις συμμετοχής, τις ημερομηνίες, τα εργαστήρια και τα masterclasses αλλά και για τις συναυλίες θα βρείτε στο www.horto.net

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass