ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Ρέκβιεμ» στο Χόρτο Πηλίου

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2017 22:17

Κάτω από τον ίσκιο των ελαιώνων δίπλα στην ακροθαλασσιά, στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα μαζευτούν στο Χόρτο Νοτίου Πηλίου, 80 χορωδοί απ’ όλες τις άκρες της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Ενωμένοι από την αγάπη τους για τη μουσική και υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου διευθυντή χορωδιών Timothy Brown θα διδαχτούν ένα από τα πιο όμορφα έργα της δυτικής μουσικής δημιουργίας, το «Ρέκβιεμ»του Μπραμς. Έχοντας ως έναυσμα τον θάνατο της μητέρας του αλλά και ως φόρος τιμής στον προστάτη κι ευεργέτη του Σούμαν ο Μπραμς, συνέθεσε ένα ρέκβιεμ προσφορά προς την Ανθρωπότητα. Με τίτλο ‘Ein Deutches Requiem’ - ‘Eνα Γερμανικό Ρέκβιεμ’ για τον λόγο πως το κείμενο που βασίζεται είναι το γερμανικό τυπικό της Λουθηρανικής Εκκλησίας, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες αντίστοιχες λειτουργίες που βασίζονται στο λατινικό τυπικό της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Μπραμς αφαιρεί τον φόβο του θανάτου και τον Ιησού ως λυτρωτή. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το έργο του ως ένα παναθρώπινο δώρο καθώς απευθύνεται στο πένθος αυτών που έμειναν πίσω και τιμούν τη μνήμη αυτών που έφυγαν. Φέροντας το μήνυμα πως η αγάπη ξεπερνά τον θάνατο αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά και προσωπικά έργα του.
Με καταληκτική ημερομηνία το Σάββατο 5 Αυγούστου όπου το έργο θα παρουσιαστεί στο κοινό στο Ανοιχτό Θέατρο Χόρτου στην εκδοχή που έγραψε ο ίδιος ο Μπραμς για τέσσερα χέρια για πιάνο, 80 άνθρωποι, αρκετοί για πρώτη φορά, θα μυηθούν στο μεγαλείο της μουσικής μέσα σε μία φύση υπέροχης καλλονής. Στα πρότυπα της αρχαιοελληνικής παιδείας και στις διδαχές του δασκάλου Γιώργου Χατζηνίκου το Ίδρυμα Αγγελινης-Χατζηνίκου, σε πείσμα των καιρών, προσφέρει μία σπάνια ευκαιρία σε συμμετέχοντες και ακροατές να μοιραστούν μία μοναδική εμπειρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass