Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Ανατολή

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2017 15:10

Ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για το μήνα Αύγουστο υπό τον γενικό τίτλο «Ανατολή Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

Αιμοδοσία του συλλόγου για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος. Θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Ανατολής από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

- Το πρωί στο χώρο της πλατείας παιχνίδια για παιδιά

-Το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου θεατρική παράσταση από το τμήμα νέων του συλλόγου , με το εργο του Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 - ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

Διήμερο με θρησκευτικές και μουσικόχορευτικές εκδηλώσεις, αφιερωμένο στο ετήσιο αντάμωμα των απανταχού Ανατολιτών. Την παραμονή θα τελεστεί  μέγας εσπερινός στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην «Παναγιά» , στη  συνέχεια το βράδυ στο χώρο της πλατείας, θα παρουσιαστεί το χορευτικό του  συλλόγου θα ακολουθήσει γενικός χορός.  Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία , αρτοκλασία και  θα προσφερθεί άρτος και παραδοσιακό στάρι. Στη συνέχεια στο χώρο της πλατείας  θα ακολουθήσει γενικός χορός. Καθ΄ όλο το διήμερο θα μας κρατήσει συντροφιά  παραδοσιακή ορχήστρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

Θεατρική παράσταση «Καραγκιόζη» στον προαύλιο χώρο του σχολείου, από το θέατρο σκιών του Παναγιώτη Φιλιππίδη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην πλατεία του Χωριού με τοπικές γεύσεις παραδοσιακών γλυκών και φαγητών, που παρασκευάζουν και προσφέρουν οι γυναίκες της Ανατολής, θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 - ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :

Διήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων στη ιστορική ιερά μονή του Τιμίου Προδρόμου Ανατολής, στη μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Ιωάννη του προδρόμου. Το απόγευμα της παραμονής θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί το πρωί όρθρος και θεία λειτουργία, όπου θα προσφερθούν στους προσκυνητές παραδοσιακά εδέσματα από την γυναικεία αδελφότητα των μοναχών της μονής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass