Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία…

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2017 15:40

Οι ρομαντικοί και οι ονειροπόλοι έχουν απόψε την τιμητική τους.

Η πανσέληνος του Αυγούστου φέτος και με έκλειψη, πιο μεγάλη, πιο φωτεινή και πιο πορφυρή από οποιαδήποτε άλλη κατά τη διάρκεια του χρόνου, προσκαλεί όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν μια μαγική καλοκαιρινή νύχτα στην ύπαιθρο ή ακόμη και στις πόλεις κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Η Λάρισα όπως και η ευρύτερη περιοχή έχει προετοιμαστεί για την πανσέληνο με τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα:

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα υποδέχεται τη φετινή Πανσέληνο του Αυγούστου σήμερα με δύο δράσεις: ελεύθερη ξενάγηση στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής», με έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου που φιλοξενείται στους Μεγάλους Εκθεσιακούς Χώρους – Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα από την ξεναγό της Πινακοθήκης Αθανασία Γκούνη και την προβολή του video art στον προαύλιο χώρο του καφέ μετά το πέρας της ξενάγησης με τίτλο “Stop the moon”. Μία ιδιαίτερη διαπραγμάτευση του ταξιδιού της Σελήνης ως ουράνιο σώμα το οποίο μετασχηματίζεται σε συλλογικές αναφορές και μνήμες για να εξελιχθεί σε πιο προσωπικές εικόνες.

Σύλληψη - υλοποίηση video art από τους εικαστικούς: Μαρίνα Γούλα, Άρτεμις Διαμαντή, Δήμητρα Ραïσάκου.

Οι επισκέπτες της Πινακοθήκης θα μπορούν να συνεχίσουν τη βραδιά τους και να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι στον προαύλιο χώρο του νέου μπαρ της Πινακοθήκης. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα, θα διαρκέσει μια ώρα και μετά θα ακολουθήσει η προβολή του video art. Είσοδος ελεύθερη  Πληροφορίες: Δ.Π.Λ.- Μ.Γ.Ι.Κ. 2410-672499 & info@katsigrasmuseum.gr

ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκδήλωση για το φεγγάρι του Αυγούστου διοργανώνεται στο Διαχρονικό Μουσείο αύριο Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., ενταγμένη στον σχετικό κύκλο του Υπουργείου Πολιτισμού. Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, οι μουσικοί Νίκος Θεριμιώτης (κιθάρα) και Δημήτρης Καραμανώλης (βιολί) θα παρουσιάσουν πρόγραμμα της προκλασικής και ρομαντικής περιόδου με έργα των G. Ph. Teleman, E. Granados και N. Paganini με τίτλο «Μουσική Πανσέληνος». Παράλληλα, θα παρουσιαστει θεατρικό αναλόγιο με αποσπάσματα από το "Όνειρο θερινής νυκτός" του Σαίξπηρ, τον "Ματωμένο γάμο" του Λόρκα και ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσο, Δημουλά, κ. ά.). Συμμετέχει η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ν. Λάρισας «Άλκηστις», υπό τις οδηγίες του Άκυ Μητσούλη. Συμμετέχουν με σειρά εμφανίσης τα μέλη της θεατρικής ομάδας :Κατερίνα Μαργούδα, Γιώργος Μπόζαρλης, Κώστας Καραμούζας, Μαρία Ντίνα, Νίκη Φασούλα, Δημήτρης Κατσαούνης, Αντώνης Ντίνας. Στην εκδήλωση , εκτός του συλλόγου "Άλκηστις " συμμετέχουν ο Δημήτρης Καραμανώλης με βιολί και ο Νίκος Θεριμιώτης με κιθάρα. Η εκδήλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο του μουσείου, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τα μεσάνυχτα. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΙΚΑΣ

Εκδήλωση-συναυλία ενταγμένη στον κύκλο για την Πανσέληνο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνεται σήμερα στις 9 το βράδυ από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τον Δήμο Αγιάς – Κοινωφελή Επιχείρηση Καλυψώ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Φιλοκτήτης». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Τσιωνάς (τραγούδι, κιθάρα), Μαριάννα Ζάχου (τραγούδι). Μαζί τους: Βαγγέλης Τσιαπλές (μπουζούκι) και Πάνος Κοσμίδης (πιάνο). Της συναυλίας θα προηγηθεί το Θεατρικό Δρώμενο «Τριάντα Τρία Νοσταλγικά Φεγγάρια» του Οδυσσέα Τσιντζιράκου με τους ηθοποιούς του Θεσσαλικού Θεάτρου Πόπη Πελτεκοπούλου και Χρήστο Χαλβατζάρα. Είσοδος ελεύθερη

*Λεωφορείο του Δήμου θα μεταφέρει στο Κάστρο όσους το επιθυμούν, ώρα 8 από το Δημοτικό Αναψυκτήριο Πλατανιάς.

ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ

Με την ξεχωριστή εκδήλωση «Στο φως του φεγγαριού, με θέα το Αιγαίο» συνεχίζει τις καλοκαιρινές δραστηριότητές του ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς και την Τοπική Κοινότητα Σκήτης. Η εκδήλωση αυτή οργανώνεται από τον συγκεκριμένο σύλλογο εδώ και 15 χρόνια, πάντα με μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία εκ των οποίων γινόταν στον Αγιόκαμπο. Φέτος, η εκδήλωση επιστρέφει με μια μουσική παράσταση στον τόπο που γεννήθηκε, στη Σκήτη, και, συγκεκριμένα, στο νέο θεατράκι που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του παλιού σχολείου, αύριο Τρίτη, στις 9:30 το βράδυ. Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια ξεχωριστή βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού με πολλή μουσική και θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν όλοι μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς Σπύρο Καβαλιεράτο, Αντωνία Βισβίκη, Αλέξανδρο Τσιωνά, Βαγγέλη Τσιαπλέ και την ηθοποιό και θεατρολόγο Θεοδώρα Μουκούλη. Η εκδήλωση θ’ αρχίσει μ’ ένα μικρό αφιέρωμα στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο, τον συνθέτη που έφυγε τόσο νωρίς και που φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη γέννησή του. Στη συνέχεια, θα ακουστούν τραγούδια και άλλων συνθετών, όπως λόγου χάρη του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκη και του Χρήστου Λεοντή. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΚΕΡΑΣΙΑ

Η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιάς διοργανώνουν μουσική βραδιά για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στον ιστορικό τόπο της Άνω Κερασιάς στη θέση «Τσαϊρη». Η εκδήλωση αυτή που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, αγαπήθηκε, προσελκύει πολύ κόσμο και έχει γίνει πια θεσμός για την περιοχή. Παρούσα κάθε χρόνο η καλλιτεχνική ομάδα Νίκου Παρθένη και Ζαφείρη Κουκουσέλη που θα παρουσιάσει τραγούδια για την πανσέληνο, αλλά και ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί τους η Γιώτα Τσιρώνη, ο Δημήτρης Μπεφάνης και ο Γιάννης Κουκουσέλης.. Συμμετέχει η Μαριάννα Λούμα. Παράλληλα θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό από την συλλογή των Ν. Στουρνάρα και Κ. Αλεξάνδρου με αναφορά στην ιστορία της Κερασιάς. Η εκδήλωση θα αρχίσει σήμερα στις 8.30 μ.μ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΗΛΙΟΥ

Στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης που διοργανώνουν κάθε χρόνο για την πανσέληνο του Αυγούστου, οι οικοδεσπότες του Αρχοντικού Έλντα θα χαρίσουν φέτος μία μαγευτική βραδιά. Ένα μικρό αφιέρωμα στην ποίηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και ερωτικά τραγούδια από το κλασσικό στο σύγχρονο, από το έντεχνο ως το flamengo, από το ροκ ως το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό. Τραγούδια του Γιώργου Φουντούλη και άλλων συνθετών που είναι γνωστά και αγαπημένα σε μία ολοζώντανη συναυλία που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.

ΣΤΑ ΛΕΙΒΗΘΡΑ

Σήμερα στις 9μ.μ. οργανώνεται στο αρχαιολογικό πάρκο των Λειβήθρων μουσική εκδήλωση με είσοδο ελεύθερη για το κοινό για να απολαύσουν την Πανσέληνο του Αυγούστου. θ’ ακουστούν μελωδίες αγαπημένων συνθετών από τους Κηπόπουλο Λευτέρη & Κορομπίλη Δημήτρη (κλασική κιθάρα) και Στάθη Μαρία (τραγούδι).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass