ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στη «Λυσιστράτη» του Γ. Μπέζου

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 16:11

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου θα παρουσιαστεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.

Τον ομώνυμο ρόλο της ατίθασης Αθηναίας ερμηνεύει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η Αθηναία ηρωίδα συλλαµβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί µε τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαµηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαµπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαµβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισµό του δηµόσιου ταµείου που χρηµατοδοτεί τις πολεµικές επιχειρήσεις. Οι άντρες φυσικά, µε επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιµαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρηµάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αµφότερα τα στρατόπεδα, µέχρι που η εµφάνιση της καλλονής Συµφιλίωσης οδηγεί σε αµοιβαίους συµβιβασµούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης, Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Μπέζος, Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης, Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας, Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Κοστούµια: Παναγιώτα Κοκορού, Χορογραφίες – Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου, Φωτισµοί: Χρήστος Τζιόγκας, Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς, Βοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη, Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου, Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίµηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος), Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη, Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass