ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Eκθεση κόμικς

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 15:18

Ο Ιταλός Giuseppe Palumbo και ο Έλληνας Γιώργος Μπότσος είναι δύο καλλιτέχνες των οποίων έργα περιλαμβάνει η Έκθεση «COMICS, λόγια και εικόνες» που θα εγκαινιαστεί σήμερα Πέμπτη και ώρα 8μ.μ. στο Θέατρο ΟΥΗΛ, με την παρουσία του Γιώργου Μπότσου.

Στην έκθεση που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Ελληνο-Ιταλικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΙΑΛ της Λέρου, στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας και με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, παρουσιάζεται μια επιλογή των έργων των δύο καλλιτεχνών, αντιπροσωπευτικών της σύγχρονης παραγωγής των κόμικς στις δύο χώρες. Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 10 το βράδυ έως τις 24 Οκτωβρίου. Μετά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή του Italian Short Film Fest 2017 με διάρκεια 90’ περίπου. Το 2ο Φεστιβάλ ιταλικών ταινιών μικρού μήκους ταξιδεύει και φέτος στον κόσμο. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε επτά χώρους με το Δίκτυο Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, πρωτοβουλία του ΑΙΑΛ με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Οι ταινίες είναι σε ιταλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η δεύτερη βραδιά προβολής θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου. Η επιλογή δύο καλλιτεχνών από χώρες γειτονικές και τόσο παρόμοιες σε ψυχοσύνθεση και ταμπεραμέντο όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, έγινε με το σκεπτικό όχι να καταδειχτούν οι πιθανές ομοιότητες ανάμεσά τους, αλλά, αντίθετα, κρατώντας ως βασικό άξονα την κοινή τους ηλικιακή συνάφεια και το γεγονός πως οι πορείες τους διασταυρώνονται στα ρεύματα των σύγχρονων ευρωπαϊκών κόμικς είναι τόσο διαφορετικοί και αποδεικνύουν έμπρακτα μέσα από το έργο τους την πολυφωνία και τη δημιουργική πλαστικότητα του μέσου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass