ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι Βλατσιώτες στη Βουδαπέστη

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2017 15:30

Η χορευτική ομάδα Συλλόγου Βλατσιωτών Λάρισας θα μεταβεί στη γοητευτική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη, για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου EOTVOS LORAND, με θέμα: «Η παρουσία και η δράση της Οικογένειας Σίνα στην Ουγγαρία» καθώς και στις εκδηλώσεις των Ελλήνων της Ουγγαρίας για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η Χορευτική ομάδα προετοιμάζει μια ιδιαίτερα προσεγμένη παράσταση με σεβασμό στα λαογραφικά στοιχεία της Βλάστης και της Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως με αγάπη και μεράκι γι αυτό που πρεσβεύει , τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του λαϊκού πολιτισμού της ιδιαίτερης πατρίδας. Τη μουσικοχορευτική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Γιάννης Βασβατέκης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Βουδαπέστη, η αποστολή των Βλατσιωτών θα ξεναγηθεί στην Ακαδημία Επιστημών, πνευματικό και οικονομικό δημιούργημα της οικογένειας Σίνα, στη γέφυρα των Αλυσίδων, που κτίστηκε με δαπάνη της οικογένειας Σίνα και θα προσκυνήσει στην «Κοίμηση της Θεοτόκου» την ελληνική εκκλησία, που εγκαινίασε στα 1800 ο Βλατσιώτης επίσκοπος Βούδας Διονύσιος Παπαγιαννούσης. Στην αποστολή συμμετέχουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Βασβατέκης, η Αντιπρόεδρος Γίτσα Τζαφέτα, η Γεν.Γραμματέας Τάνια Παλαιού, και η ταμίας Ευθαλία Βακατάρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass