ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η «ΕΥΓΕΝΙΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΙΑΘΑ

Σπουδαίο έργο από ένα σπουδαίο ποιητή

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2017 16:02

«Ο Αντώνης Σκιαθάς είναι ένας σπουδαίος ποιητής. Με τη νέα του συλλογή «Ευγενία» έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο γραφής. Είναι ένα σπουδαίο έργο από έναν σπουδαίο ποιητή. Ο Σκιαθάς είναι ένας μάχιμος ποιητής που εκφέρει

δημόσιο λόγο και μέσα από την ποίησή του, προπαντός όμως μέσα από τα έργα και τις ημέρες του, καθώς υπηρετεί συλλογικές έννοιες και αξίες». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας-λογοτέχνης κ. Παναγιώτης Νάννος, για τον ποιητή Αντώνη Σκιαθά που χθες παρουσίασε τη νέα του συλλογή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Διακεκριμένοι επιστήμονες-λογοτέχνες της πόλης αναφέρθηκαν επίσης στην «Ευγενία». Ο ιατρός-ποιητής κ. Κώστας Λάνταβος αναφερόμενος στον ποιητή και τη νέα του δουλειά σημείωσε «Ο Σκιαθάς είναι ένας από τους ποιητές που η γραφή αποτελεί το καθημερινό τους καθήκον, την υψίστη προτεραιότητα. Στην «Ευγενία» η ποίησή του είναι ανθρωποκεντρική, ελληνοκεντρική και ηθελημένα γλωσσοκεντρική. Αντλεί το υλικό του από την ιστορία των Ελλήνων και από την ιστορική διαδρομή της ελληνικής γλώσσας, προσπαθώντας να βρει τη δική του θέση στο διαχρονικό τοπίο του ελληνισμού». Ο πανεπιστημιακός-ποιητής κ. Ηλίας Κουρκούτας αναφέρθηκε γενικότερα στο ποιητικό έργο του Αντώνη Σκιαθά σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς συνολικά και με ένα τρόπο ενιαίο για το έργο του. Το έργο του είναι πράγματι πλούσιο, συνιστά έναν ατέλειωτο μονόλογο, μια αφηγηματική ασκητική όχι με την έννοια της λιτής συγκρατημένης έκφρασης ή τριβής πάνω σε ένα υπαρξιακό μοτίβο. Το αντίθετο είναι ένας πολυεπίπεδος πολυφωνικός μονόλογος που είναι συγχρόνως βαθιά εσωστρεφής και βαθιά κοινωνικός και συγχρόνως υπαρξιακός και πολιτικός, αυτοβιογραφικός και βιογραφικός με αναφορά στην ανθρώπινη κατάσταση σε όλες τις εκφάνσεις». Για τον ποιητή και το έργο του μίλησαν ακόμη, η χημικός μηχανικός Μαρία Μπουνίτσης και ο εκδότης του περιοδικού «Θράκα» Θάνος Γώγος. Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφερόμενος στη νέα του συλλογή που φέρει το όνομα της κόρης του «Ευγενία» δήλωσε συγκινημένος για την αποδοχή που έχει το νέο του αυτό έργο, του οποίου τα αντίτυπα εξαντλούνται και ήδη μεταφράζεται στην αγλλική και σιπανική γλώσσα. «Αυτό το έργο μου με κάνει περήφανο. Μετά από 34 χρόνια αισθάνομαι ότι ολοκληρώνω έναν κύκλο. Οι κριτικές είναι ζεστές και η αποδοχή του κόσμου συγκινητική» είπε χαρακτηριστικά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με απαγγελίες ποιημάτων οι Λίνα Βαλετοπούλου και η Χρυσούλα Χρήστου.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass