ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ

«Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, ένα έργο ζωής»

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2017 17:06

Συνέδριο στη μνήμη της Λένας Γουργιώτη, ιδρύτριας, προέδρου και διευθύντριας του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας».


Το Συνέδριο με θέμα: «Γιώργος και Λένα Γουργιώτη: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ένα έργο ζωής» θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.
Οι θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες θα κινηθούν οι ομιλητές είναι οι εξής: Ιστορία και Αρχαιολογία Θεσσαλίας (15ος-μέσα 20ού αι.), Λαογραφία Θεσσαλίας, Συλλεκτικότητα – Συλλογές – Σύλλογοι, Μουσειολογία και Πολιτισμική Διαχείριση, Μουσειακή Εκπαίδευση.
Έναρξη Συνεδρίου: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γ. Γουργιώτη – πάροδος οδού Φαρσάλων.
Επίσημος Ομιλητής: Άγγελος Δεληβορριάς, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: Γύρω από τον ελληνικό πολιτισμό των χρόνων της τουρκοκρατίας: κρατικό ενδιαφέρον και ιδιωτική πρωτοβουλία. Παρουσίαση Παραδοσιακών Ενδυμασιών της Ιματιοθήκης του Λυκείου Ελληνίδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass