ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΤ. ΠΡΑΠΑ

"Όπου ταξίδεψε η καρδιά"

Δημοσίευση: 27 Νοε 2017 16:00

Το φωτογραφικό λεύκωμα του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα με τίτλο «Όπου ταξίδεψε η καρδιά» θα παρουσιαστεί στη Λάρισα, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 8.15 το βράδυ, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Λάκης Παπαστάθης και ο ερασιτέχνης φωτογράφος και μουσικός Βασίλης Πράπας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Άγγελος Πετρουλάκης.

ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

Ο Σωτήρης Πράπας, ταξιδεύοντας όπου τον καλούσε η επιστήμη του, σεργιάνιζε στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του κι εκεί όπου τον πρόσταζε η καρδιά, στις γειτονιές του κόσμου, με μια ψηφιακή στο χέρι. Με το συναίσθημα και την τεχνική του ερασιτέχνη φωτογράφου, ο Σωτήρης Πράπας, συνεπικουρούμενος από τον έξοχο αποφθεγματικό λυρικό λόγο της συγγραφέως Άννας Μανωλοπούλου, σημειολογεί φωτογραφίζοντας στιγμές της ιστορίας των εθνών, σημαίες, σύμβολα αγώνων και πολιτισμών, πρόσωπα και εικόνες της καθημερινότητας. Οι 650 σελίδες του πολυτελούς αυτού λευκώματος αποτελούν κάδρα αιωνιότητας με χρώματα, μορφές, σχήματα, γραμμές, αλληγορίες, συνήθειες, φορεσιές λαών και μεγάλα μνημεία, σε ένα μαγικό παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά του. Είναι ένα λεύκωμα-καημός πραγμάτων και ψυχών, όαση μνήμης στην έρημο της λήθης. Ο ρόλος και τα σκηνικά: η επιστήμη και η τέχνη!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass