ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ "ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ" ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΤ. ΠΡΑΠΑ

Ταξίδια της καρδιάς μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2017 17:20

Στιγμιότυπα από περισσότερα από 20 ταξίδια μέσα σε 15 περίπου χρόνια περιλαμβάνει το φωτογραφικό λεύκωμα του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα με τίτλο «Όπου ταξίδεψε η καρδιά» και κείμενα Άννας Μανωλοπούλου, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει σήμερα στις 8:15 το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Μια ανθολογία εικόνων από χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από την Κίνα και τον Καναδά μέχρι τη Σουηδία και χώρες της Βαλκανικής, μέσω της οποίας ο γιατρός της καρδιάς, ο καταξιωμένος επιστήμονας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία: να ταξιδέψει. Να δει τοπία, μνημεία και ανθρώπους, στιγμές της καθημερινότητας αντιπροσωπευτικές, σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και αν ο αναγνώστης δεν έχει πάει σε αυτή τη χώρα θα την αναγνωρίσει. Παγόδες στην Κίνα, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η προσωπογραφία του Τσε σε τοίχους στην Κούβα και πολλά άλλα τοπόσημα αναγνωρίσιμα, σοφά φωτογραφημένα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι φωτογραφίες δεν έχουν λεζάντες, δεν αποκαλύπτεται στον αναγνώστη όλη η πληροφορία σχετικά τις απεικονίσεις, αλλά είναι ντυμένες με τον αποφθεγματικό λυρικό λόγο της συγγραφέως Άννας Μανωλοπούλου.

Κι αν αυτή είναι η πρώτη του απόπειρα να εκθέσει ένα τόσο ευρύ φάσμα της φωτογραφικής του δουλειάς, ο Σωτήρης Πράπας δεν είναι πρωτάρης στην τέχνη. Από μικρός γυρνούσε τους δρόμους του Συκουρίου, όπου μεγάλωσε, και μαζί με τον αδελφό του Βασίλη με μια μηχανή ανά χείρας πάσχιζαν να γεμίσουν το φιλμ – κατά την προσταγή του επαγγελματία φωτογράφου πατέρα τους, Νίκου Πράπα – και ύστερα μπορούσαν να κάνουν ό,τι άλλο θέλανε ως παιδιά. Τότε μπήκε το μικρόβιο και το λεύκωμα που θα παρουσιαστεί σήμερα στο κοινό της Λάρισας είναι το αποτέλεσμά του.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάκης Παπαστάθης, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Βασίλης Πράπας, ερασιτέχνης φωτογράφος και μουσικός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Άγγελος Πετρουλάκης. Τη μετάφραση των κειμένων στα αγγλικά έκανε ο Βασίλης Πουλόπουλος.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass