ΣΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αφήγηση παραμυθιού με μουσική συνοδεία

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2018 16:51

Η Πεντάμορφη του κόσμου έχει ένα πουλί στην ποδιά της και τη νανουρίζει μέσα σε κήπο θαυμαστό! Και τη Σταχτοπούτα τη λένε... Ελάτε να σας πω παραμύθια ένα σωρό! Συντελεστές Ανθή Θάνου-αφήγηση και Αλέξανδρος Μακρής-μουσική. Η Ανθή Θάνου ακολουθώντας τον δρόμο των παλιών παραμυθάδων, αφηγείται λαϊκά παραμύθια θέλοντας να ψυχαγωγήσει και να δώσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους.


Η μουσική και το τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης, τονίζει τη δράση των ηρώων, τους συντροφεύει στα δύσκολα ταξίδια, προετοιμάζει τον ακροατή για την επόμενη σκηνή, ξεκουράζει το κοινό με τραγούδια και μελωδίες ώσπου να ξεκινήσει πάλι η αφήγηση.
Μικρές παύσεις με παιχνίδια είναι αναγκαίες για να ξεμουδιάσουν οι μικροί ακροατές. Πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα η παράσταση των λαϊκών παραμυθιών έχει ηθικό (η πάλη ενάντια στο κακό δικαιώνει), ψυχολογικό (ελπίζουμε να νικήσουμε τους δικούς μας δράκους-φόβους) και γλωσσικό κέρδος (τι να είναι άραγε το κόσκινο και το σκαφίδι;).
Υπερβαίνει την πραγματικότητα και ανοίγει ένα παράθυρο στη φαντασία, στη δημιουργικότητα, στην ελπίδα. Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του Μύλου του Παππά (2ος όροφος) την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 12 το πρωί. Τιμή εισιτηρίου: 5€ για ένα παιδί, 8€ για δύο αδερφάκια και 10€ για τρία αδερφάκια. Κρατήσεις γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass