Εκπαιδευτικό «Μουσικότροπο»

* Προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2018 16:15

Πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιλαμβάνει το φετινό φεστιβάλ «Μουσικότροπο» που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα «Ήβη Βοζαλή», ο Νίκος Θεοδωρίδης θα παρουσιάσει το εργαστήριο «Μουσικά τραγούδια και παιχνίδια της γης». Η ποικιλία των τραγουδιών -παιχνιδιών, αποτελεί ένα ελκυστικό παιχνίδι για τα παιδιά. Το θέμα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών – εμψυχωτών για τη διδασκαλία της μουσικής.

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η παραμυθού Ανθή Θάνου θα παρουσιάσει ένα βιωματικό εργαστήρι μαζί με τον Αλέξανδρο Μακρή στην κιθάρα. Ο χαρακτήρας αυτού του εργαστηρίου είναι διττός και στόχος του να μυήσει τους συμμετέχοντες στα μυστικά της τεχνικής της αφήγησης και στις τεχνικές της μουσικής συνοδείας. Το εργαστήρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» και την Κυριακή την ίδια ώρα στον Μύλο του Παππά.

Τέλος το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ο Πάνος Λαμπρόπουλος στο εργαστήρι «Το μουσικό Σώμα» θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το σώμα τους ως όργανο αντίληψης της μουσικής. Θα μάθουν πώς να διαχειρίζονται το στρες που προκύπτει από τη μουσική πράξη με τα εργαλεία της σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στην αίθουσα «Ήβη Βοζαλή».

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η κράτηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή είτε τηλεφωνικά στο ΔΩΛ: 2410 536886 και 2410 531960, είτε συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα συμμετοχής στο www.mousikotropo.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα παρουσιάσει το μουσικό σύνολο παραδοσιακών οργάνων Ισημερία. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική συναυλία, που περιγράφει το πώς παντρεύεται η παραδοσιακή με τη σύγχρονη μουσική, βάσει μιας εντελώς καινοτόμα προσέγγισης. Συντονιστής του προγράμματος είναι ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Σωκράτης Σινόπουλος. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 9.30 και στις 11.15 το πρωί στην αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενώ η είσοδος για τους μαθητές είναι δωρεάν, με την ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ. Απευθύνεται σε παιδιά από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ ‘Γυμνασίου,

Τέλος, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στον Μύλο του Παππά η παραμυθού Ανθή Θάνου με τον Αλέξανδρο Μακρή στην κιθάρα, στο πλαίσιο του εργαστηρίου για τους ενήλικες, θα δώσουν μια παράσταση παραμυθιού με μουσική, με τίτλο «Σταχτοπούτες και πεντάμορφες του κόσμου». Το παραμύθι εκτός από τα παιδιά, θα παρακολουθήσουν διαδραστικά και οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι, κάνοντας πράξη τα όσα διδάχτηκαν.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κ. Τσαγιάννη Ολυμπία, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936689418 (11:00-13:00), Για δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο otsagianni@hotmail.com. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass