ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αφιέρωμα στη μουσική του Ντ. Κωνσταντινίδη

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2018 16:00

Μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στη μουσική του διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη, Ντίνου Κωνσταντινίδη θα πραγματοποιηθεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας (Σ.Ο.Λ) το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Το φιλόμουσο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αντιπροσωπευτικά έργα της συνθετικής πορείας του κορυφαίου δημιουργού.

Τα έργα που θα ακουστούν στη συναυλία είναι τα εξής: Πρελούδια Dreams – Earth – Heavens για Ορχήστρα Εγχόρδων, το Κοντσέρτο για άλτο σαξόφωνο και ορχήστρα δωματίου (Midnight Fantasy II), η Σουίτα για δύο πιάνα και έγχορδα «Η Σουίτα του Διάκου» και το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα δωματίου Νο.2. (Grecian Variations). Σολίστ αυτής της μουσικής βραδιάς είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αθανάσιος Ζέρβας - άλτο σαξόφωνο και μουσική διεύθυνση, η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη - πιάνο και ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, Χρήστος Κτιστάκης - πιάνο και μουσική διεύθυνση.
Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, μια ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει το κοινό, αφού, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, ο συνθέτης θα απευθύνει έναν χαιρετισμό από τη μακρινή Λουϊζιάνα των ΗΠΑ προς τους μουσικούς, τους φίλους της Σ.Ο.Λ. και το φιλόμουσο κοινό.
Η εκδήλωση αποτελεί ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός για τη Λάρισα. Μια συναυλία επικεντρωμένη στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία, η οποία εγκαινιάζει ταυτόχρονα έναν νέο καλλιτεχνικό προσανατολισμό της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας. Μια μουσική βραδιά πλούσια σε ηχοχρώματα, μουσικές ιδέες και εναλλαγές καλλιτεχνικών παρουσιών που συμβολίζουν έμμεσα την πληθωρική δράση και την πολυσχιδή προσωπικότητα του διακεκριμένου Έλληνα μουσουργού και πανεπιστημιακού δασκάλου Ντίνου Κωνσταντινίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass