«Με στόμα που γελά»

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2018 22:10
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σχεδόν τέσσερα χρόνια πέρασαν από την προηγούμενη ολοκληρωμένη του δουλειά με τίτλο «Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου». Από τότε ο Θανάσης – όπως τον αποκαλούν οι χιλιάδες «οπαδοί» του, μόνο με το μικρό του όνομα – μας χάρισε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις, άκρως επιτυχημένες.

Για σχεδόν δυο χρόνια, όμως, έπεσε σε περίοδο «αγρανάπαυσης», όπως ο ίδιος λέει αστειευόμενος. Αγρανάπαυσης στα ζωντανά, γιατί από δημιουργικότητα οργίαζε. Απόδειξη η νέα του δισκογραφική δουλειά, που κυκλοφόρησε μόλις χθες Πέμπτη, με τίτλο «Με στόμα που γελά». Ο Θανάσης επιστρέφει στο γνώριμο ύφος του, αυτό που τον έκανε εξαιρετικά δημοφιλή σε ένα κοινό χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, ντύνοντας τα δεκατρία τραγούδια του δίσκου του με παραδοσιακούς ήχους και λαϊκές νότες. Και ποιος καλύτερος για να ερμηνεύσει το νέο του πόνημα (αν όχι ο ίδιος), από τον επιστήθιο φίλο του και πολυετή συνεργάτη του Σωκράτη Μάλαμα.

«Στο εξώφυλλο δύο δέντρα, δυο πίδακες κυτταρίνης. Παραπομπή στο δίσκο του 1995 «Στην Ανδρομέδα και στη γη», όπου είχαμε την πρώτη εκτεταμένη συνεργασία με τον Σωκράτη. Έκτοτε, άλλες φορές λιγότερο κι άλλες περισσότερο, συνεχίσαμε να τροφοδοτούμε την εκλεκτική συγγένεια, που διατρέχει τις προσωπικότητές μας, με τραγούδια. Και φτάσαμε, αισίως, στον Φεβρουάριο του 2018, όπου, «με στόμα που γελά», σας παρουσιάζουμε την πιο ολοκληρωμένη συνεργασία μας, η οποία έλαβε χώρα στο νέο στούντιο ηχογραφήσεων «Αχός», που έφτιαξα στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς του νομού Λάρισας» γράφει ο ίδιος ο τραγουδοποιός ενώ σημειώνει ότι τα τραγούδια δεν μιλάνε για το εύκολο και συμβατικό γέλιο αλλά για εκείνο το βαθύ, ανεξέλεγκτο γέλιο που σε τραντάζει. Αυτό που μοιάζει με την αίσθηση του θανάτου, που επίσης σε τραντάζει και είναι ανεξέλεγκτος.

Τα δώδεκα από τα δεκατρία τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας, ενώ σε ένα ακούμε τον ίδιο τον δημιουργό να τραγουδά στίχους από το ποίημα «Καντάτα» του Τάσου Λειβαδίτη. Στα φωνητικά συμμετέχουν ο Λαρισαίος Γιάννης Λίταινας, ο Απόστολος Σιαραμπής, ο Κώστας Μάτας, η Ματούλα Ζαμάνη και η Ιουλία Καραπατάκη, ενώ μουσικά ο Θανάσης συνεργάζεται με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, όπως ο Δημήτρης Μυστακίδης που είναι μόνιμος συνεργάτης του τα τελευταία χρόνια. Ακούμε, λοιπόν, τα δεκατρία νέα τραγούδια περιμένοντας τις ζωντανές εμφανίσεις που θα ακολουθήσουν.

«Στον κάμπο το Θεσσαλικό

βουλιάζουν οι αισθήσεις

κι ο ήλιος κατακούτελα

χτυπάει, αν τον αφήσεις».

Από το τραγούδι «Κάρτες».

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass