Η Λάρισα τίμησε το μουσικό έργο του Ντ. Κωνσταντινίδη

* Με συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2018 15:55

Αντιπροσωπευτικά μουσικά έργα της πορείας του διεθνούς Έλληνα συνθέτη, Ντίνου Κωνσταντινίδη, παρουσιάστηκαν προχθές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σε συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας (Σ.Ο.Λ.), αφιερωμένης στον κορυφαίο δημιουργό.

Στο πλαίσιό της, ο συνθέτης εμφανίστηκε και μίλησε στο κοινό,

μέσω διαδικτυακής σύνδεσης (skype), από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ όπου βρίσκεται.

Σολίστ της μουσικής βραδιάς ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αθανάσιος Ζέρβας (άλτο σαξόφωνο και μουσική διεύθυνση), η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη (πιάνο) και ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, Χρήστος Κτιστάκης (πιάνο και μουσική διεύθυνση).

Η μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη έχει παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο από ορχήστρες όπως η English Chamber Orchestra, η American Symphony Orchestra, η Shenzhen Symphony (Κίνα) κ.α. Ο Κωνσταντινίδης είναι ο δημιουργός περισσοτέρων από 300 έργων, μεταξύ των οποίων η όπερα “Intimations”, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στους διαγωνισμούς Brooklyn College International Chamber Opera Competition και First Midwest Chamber Opera Conference, η όπερα “Antigone”, η οποία απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές, καθώς και έξι συμφωνίες. Στις διακρίσεις του συνθέτη περιλαμβάνονται, επίσης, το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Delius Composition Contest, το βραβείο American New Music Consortium Distinguished Service Award, και το Glen Award of l’Ensemble of New York. Παράλληλα, έχει τιμηθεί με τη διάκριση Distinguished Teacher White House commission on Presidential Scholars, ενώ εξακολουθεί να κατέχει έως και σήμερα την τιμητική θέση Boyd Professor of Composition στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα (LSU).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass