ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Εντυπωσίασε στην Τήνο η «Ευεστώ»

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2018 15:46

Η Μικτή Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων «Η Ευεστώ» συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θρησκευτικής και Παραδοσιακής Μουσικής που διοργανώθηκε στην Τήνο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, υπό την αιγίδα της ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Τήνου και του Δήμου Τήνου στο θέατρο του πνευματικού κέντρου του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν αξιόλογα χορωδιακά σχήματα από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Αγρίνιο, το Βόλο, τη Λάρισα και η παιδική – νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου - Τήνου. Η χορωδία «η Ευεστώ» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ρεπερτόριο θρησκευτικής και παραδοσιακής μουσικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και κέρδισε το ενθουσιώδες χειροκρότημα των ακροατών που βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου. Τη χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων «Η Ευστώ» συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη και στη φυσαρμόνικα ο κ. Γιώργος Τσακνάκης. Διηύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Ακολούθως, ο προέδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης εκ μέρους των διοργανωτών του Φεστιβάλ συνεχάρη θερμά τους χορωδούς και τον μαέστρο για την αξιέπαινη συμβολή τους στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου και προσκάλεσε τη χορωδία σε επόμενη δράση του ομίλου.

Την αποστολή συνόδευσαν ως εκπρόσωποι της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων οι διευθύντριες Πρόνοιας κ. Ευθυμία Ζιώγα, και Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, καθώς και οι κοινωνικοί λειτουργοί, Βασιλική Δοβλατανιώτη και Αντιγόνη Μπουχόρη.

Κατά την τριήμερη παραμονή τους στο νησί τα μέλη της χορωδίας και οι συνοδοί ξεναγήθηκαν από τη διευθύντρια μουσικής του ομίλου UNESCO κ. Εύα Βασιλοπούλου στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, στα γραφικά χωριά του νησιού, στο μουσείο μαρμαροτεχνίας των Τηνιακών καλλιτεχνών, στο σπίτι - μουσείο του φημισμένου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και γεύτηκαν τα ξεχωριστά εδέσματα της περιοχής. Το πρωί της Κυριακής του Θωμά παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Μεγαλόχαρης και προσκύνησαν την ιερή θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελιστρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass