Βραδιά αφιερωμένη στον έρωτα και την άνοιξη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ – ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 15:22

Την ποιητική τους δουλειά παρουσίασαν 22 ποιητές από τον νομό Λάρισας στην «Ποιητική και Μουσική βραδιά» με τίτλο «Έστησ’ ο έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη» που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, το οποίο και είχε τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς.

Κατά τον χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θανάσης Καρατόλιας υποστήριξε ότι: «Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας προγραμματίζει και πραγματοποιεί πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για να βοηθήσει και ενθαρρύνει τους λογοτέχνες. Για να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε, κινητήρια δύναμη είναι τα μέλη του Συνδέσμου και η καλή συνεργασία μας. Επιθυμία μας είναι να εγγραφούν και να γίνουν μέλη του Συνδέσμου άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης. Επιδιώκουμε έναν πολιτισμό που εξευγενίζει τον άνθρωπο της ορθοφροσύνης και της σοφίας, μια ποίηση αναγεννητική, ιστορία αληθινή, γλώσσα σωστή και λαμπρή.

Η ποίηση είναι χαρισματικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Ο καθένας σε τούτη την ιερή αποστολή προσφέρει το περίσσευμα της ψυχής του, το πολύ, το λίγο, ό,τι κρατάει μέσα του από τη θεία δωρεά, προβάλλει ζωτικά ιδεώδη, τα οποία δίνουν νόημα στην κοινωνική μας ύπαρξη και συνοχή. Ο πνευματικός κόσμος έχει χρέος να προβάλλει συνεχώς σπουδαία επιτεύγματα του ελληνικού λόγου», κατέληξε.

Από τον Σύνδεσμο επιλέχθηκαν συνολικά είκοσι δύο έργα που κρίθηκαν αντιπροσωπευτικά της ποιητικής παραγωγής της Λάρισας και ανταποκρίνονταν στη θεματική της βραδιάς που είναι αφιερωμένη στην άνοιξη και τον έρωτα.

Τα ποιήματα απαγγέλθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης είναι –κατ’ αλφαβητική σειρά τα ακόλουθα: Αγγελάκης Άρης: «Να μην πονώ, μάννα γλυκιά…», Αθανασοπούλου Ελευθερία: «Τιτανομαχία», Ευθυμίου Μαρία: «Μια νέα εποχή ανατέλλει», Ζαφείρης Κώστας: «Τάμα», Ζαχείλα Μαρία: «Σημεία Ανοιξιάτικων Καιρών», Καπέλλα Παπαδημητρίου Χρυσαυγή : «Ω! Έρωτα», Κότση Κωνσταντίνα: «Άνοιξη της καρδιάς μου αγαπημένη», Κουκουτάρας Κώστας: «Κάστρα, θάλασσα, καράβια», Κουταρέλας Παύλος: «Η γεωμετρία μας», Λάλα Ε. Κωνσταντίνα: «Η θύμηση ενός έρωτα», Μεγαλοοικονόμου Σοφία: «Έρωτας σαν Άνοιξη», Νάστος Α. Κωνσταντίνος : «Ψαράδικη ιστορία», Ντόκος Αλέξανδρος – Άλκης: «Έρως», Παπαγεωργίου Παναγιώτης : «Το τέλος», Παπαδημητρούλα – Σβερώνη Μαριάννα: «Ρομαντική μου αγάπη…», Παπαϊωάννου Νίκος: «Ο τοίχος», Πρεβέντη Εβελίνα: «Για το λίγο σου», Σιάρακα Δήμητρα: «29 του τετάρτου, 2018», Σπαθάρα Αγάπη: «Σ’ ευχαριστώ», Τζιγκούρα Ελένη: «Μια μέρα σαν κι αυτή…», Τσακιρίδη Θεοδώρα: «Και η Άνοιξη δεν ήρθε», Τσιαμπάζη Βικτωρία: «Έτσι θα σε βρει ο έρωτας».

Ποιήματα απήγγειλε η ηθοποιός Κατερίνα Χατζημαρκάκη. Συντονιστής ήταν το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου κ. Ντίνος Κόκκινος και παρουσιάστρια η δικηγόρος και μέλος του Συνδέσμου κ. Μαρία Κωτούλα .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass