Η γιορτή των Κινηματογραφικών Λεσχών στη Λάρισα

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙ» ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 31ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΚΛΕ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 15:10

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες Κινηματογραφικές Λέσχες της χώρας ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του 31ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα «Το αγροτικό και εργατικό ζήτημα στον Ελληνικό Κινηματογράφο» στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Στη χθεσινή εναρκτήρια εκδήλωση η διοίκηση της ΟΚΛΕ βράβευσε τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα για την προσφορά τους στον πολιτισμό, αλλά και τη στήριξή τους στην 7η Τέχνη και τον τρόπο που έχουν αγκαλιάσει την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας. Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος της ΚΛΛ, Θεοδώρα Μουκούλη, ο γραμματέας Θάνος Μουκούλης και ο πρόεδρος της ΟΚΛΕ Δημήτρης Καλαντίδης. Επίσης, τιμήθηκε η Λαρισαία σκηνοθέτιδα Νάνσυ Σπετσιώτη, για τη δουλειά της οποίας μίλησε ο σκηνοθέτης Χρήστο Δήμας ενώ προβλήθηκαν και οι ταινίες της «Σ’ ένα συνοριακό σταθμό» και «Τζαφάρ». Ακόμη, η κ. Τούλα Σκληρού τιμήθηκε για την 50ετή προσφοράς της στην Κινηματογραφική Λέσχη του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου «Ορφεύς» Λευκάδας, για τον οποίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταινία «Μνήμες» του Νίκου Καβουκίδη, που είναι το τρίτο τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης.

Νωρίτερα, προηγήθηκε μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Τα τραγούδια γράφουν ιστορία» με τους Σπύρο Καβαλλιεράτο, Αλέξανδρο Τσιωνά και Βαγγέλη Τσιαπλέ, ενώ προβλήθηκε βίντεο με τίτλο «Δεν είναι απλά μια κουκίδα στον χάρτη – Αυτή είναι η Λάρισα».

Σήμερα Σάββατο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εισηγήσεις από τους Στάθη Βαλούκο, Στέλιο Κυμιώνη, Βασίλη Κεχαγιά, Στέλιο Χαραλαμπόπουλο, Ιφιγένεια Καλαντζή, Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Θεοδώρα Μουκούλη και Γιάννη Σολδάτο. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στις 7 το απόγευμα με μουσικό αφιέρωμα από την Αλίκη Βελεγράκη στο πιάνο, ενώ θα ακολουθήσει τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Καβουκίδη. Για τον κινηματογραφιστή θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος, η ιστορικός κινηματογράφου Ιωάννα Αθανασάτου, ο συγγραφέας – σεναριογράφος Στάθης Βαλούκος, ο κριτικός κινηματογράφου Νίνος Φενέκ Μικελίδης και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος. Τέλος, θα προβληθεί η ταινία «Νίκος Καβουκίδης – Ένα ταξίδι ζωής 60 χρόνων». Αύριο Κυριακή, στις 10 το πρωί, οι σύνεδροι θα μεταβούν στο Κιλελέρ όπου θα καταθέσουν στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων της εξέγερσης, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στο Μεταξοχώρι όπου θα γίνουν δεκτοί από εκπροσώπους του Δήμου Αγιάς και θα ξεναγηθούν στην περιοχή και τα παράλια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass