Θεατρικά αναλόγια στη σκηνή του Μύλου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ «ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ»

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 15:00

Στο πλαίσιο της «Θεατρικής Άνοιξης» που διοργανώνει το Θεσσαλικό θέατρο θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Το Σπίτι του Ληστή» ή «Δράκοι με μακριές ουρές» της Θεώνης Δέδε, σε ένα σκηνοθετημένο θεατρικό αναλόγιο σήμερα Κυριακή 27 Μαΐου στο Θέατρο του Μύλου στις 9 μ.μ. με είσοδο 3 ευρώ.

Ένα παραμύθι για μυστικιστικούς τόπους λατρείας και αγάπης, με διάχυτη όμως την σκληρή πραγματικότητα του χρόνου και της απουσίας.

Σκηνοθεσία-εικαστικά slides-αφήγηση: Ρούλα Καραφέρη. Πρωτότυπη Μουσική σύνθεση- ζωντανή εκτέλεση: Διονύσης Δότσιος. Χορός: Δημήτρης Μπούμπας. Παραγωγή: ομάδα χοροθεάτρου OFF ART.

Το θεατρικό αναλόγιο ως είδος, εστιάζει στη λογοτεχνία του θεάτρου και προσφέρεται ιδιαίτερα για μια αυθεντική γνωριμία με το θεατρικό κείμενο, το οποίο πρωταγωνιστεί.

Το αναλόγιο σήμερα Κυριακή 27 Μαΐου στο έργο της Θεώνης Δέδε, προχωράει στη μορφή την οποία δημιουργεί η πρώτη μεσολάβηση, το πρώτο αχνό φίλτρο, του σκηνοθέτη επάνω στο κείμενο.

Η εικαστική εικόνα φτιάχνει τον χωρικό σκελετό (mise en espace) που σε συνδυασμό με τον αφηγηματικό λόγο, την ζωντανή μουσική (κοντραμπάσο, ηλεκτρονική) και το σώμα του χορευτή, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ταξίδι μαγικό.

Φωτογραφία: Θωμάς Τζουβάρας.

Επίσης απόψε το βράδυ στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλόγιου, το θεατρικό έργο «PLAN B» της Ζέτης Φίτσιου. Σκηνοθετική Eπιμέλεια: Θανάσης Σαλιαμπούχος. Μουσική Eπιμέλεια: Rafaela Caligiuri. Παίζουν: Χρήστος Κορδελάς, Θανάσης Σαλιαμπούχος, Αποστόλης Λύγδας, Νίκη Ράπτη, Γεωργία Αγγουριδάκη, Θεώνη Δέδε και η ομάδα Σ.ΜΟΥ.Θ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass