«Μαυρογιαλούρος» στη Φαλάνη

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2018 15:52

Ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος της κωμωδίας του Αλέκου Σακελάριου «Υπάρχει και φιλότιμο» ξαναζωντάνεψε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Φαλάνης, σε μια έξοχη θεατρική παράσταση που ανέβασαν οι μαθητές και παρακολούθησε τα κοινό της Φαλάνης με μια μεγάλη προσέλευση. Οι παραστάσεις δόθηκαν με την ευκαιρία της λήξης του φετινού σχολικού έτους.


Σκηνικά… επαγγελματικού επιπέδου, υπέροχα κοστούμια, άριστη σκηνοθεσία, μουσική επένδυση και ερμηνείες υψηλού επιπέδου χαρακτήρισαν μια παράσταση που καταχειροκροτήθηκε, αλλά κυρίως... δίδαξε. Η παροιμιώδης φράση του Μαυρογιαλούρου «Το δύσκολο δεν είναι να είσαι υπουργός, αλλά να είσαι κύριος», όταν ξύπνησε μέσα του το φιλότιμο, είναι μια στάση ζωής που το έργο «πέρασε» στους μαθητές του σχολείου.
Η παράσταση ήρθε να επιβεβαιώσει τη μεγάλη θεατρική παράδοση που έχει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φαλάνης που εδώ και χρόνια ανεβάζει εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις.
Τους ρόλους έπαιξαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι μαθητές: Κώστας Μυλωνίδης, Ζωή Δώτα, Μαρία – Πόπη Λυγούρα, Ευαγγελία Κυριακοπούλου, Παρασκευή Τσιλοφύτου, Δέσποινα Αραπατσάνη, Ηλίας Ντριγκόγιας, Σταύρος Παρασκευάς, Ελένη Καρυώτη, Μαρία Μανάφα, Γιάννης Πάνου, Αλεξάνδρα Κακανούλια, Μαρία Χασιώτη, Δημήτρης Μουστάκας, Ρίζος Ντανίκας, Αλέξανδρος Τσούτσας, Φαμπιάν Σενκάι, Βασίλης Σαμαράς και Αχιλλέας Αλατάς. Το έργο παρουσίασαν οι μαθήτριες Ευαγγελία Ιγγλέζου και Ισιδώρα Ανυσιάδη.
Τη σκηνοθεσία είχαν οι καθηγήτριες κ. Χρυσούλα Μανδραβέλη, Ευαγγελία Βουμβουράκη και Ελένη Μαραγγού, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο καθηγητής κ. Γ. Ρούσσας, τη μουσική επιμέλεια ο κ. Ευθ. Μπαλαμπάνος, και τα σκηνικά ετοιμάστηκαν από τους μαθητές Ειρήνη Μπουλούση, Κων. Στατήρη, Ελευθερία Στατήρη, Μαρία Μπουφίκου, Μαρία Σίμου, Δήμητρα Τέλιου Μαρία Τσιγερά, μαρία Τσιφλησίδη, Ιωάννα Φετσάνι,  Βαλέρια Μακκά Μαρκέλλα Μακκά, Γρηγορία Φακή, υπό την εποπτεία των καθηγητών κ. Γ. Μπέη και Αθανασίας Παπατζέλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass