Αρχαιολογική συλλογή αποκτούν τα Φάρσαλα

ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 22:02

Με απόφαση της ειδικής γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευγενίας Φωτονιάτα, η πράξη "Αποκατάσταση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και επανάχρησή του ως χώρου αρχαιολογικής συλλογής", προϋπολογισμού 1.029.816 ευρώ, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020".

Με τον τρόπο αυτό ξεκινούν οι εργασίες για την επανάχρηση του διδακτηρίου προκειμένου να στεγάσει την Αρχαιολογική Συλλογή των Φαρσάλων.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων Αρης Καραχάλιος γι' αυτή την τόσο σημαντική απόφαση δήλωσε τα εξής:

"Ένα κορυφαίο έργο για τον τόπο, η ναυαρχίδα της πολιτιστικής πολιτικής της παρούσας δημοτικής αρχής, τροχοδρομείται στην τελική φάση της υλοποίησής του με την απόφαση ένταξης της πράξης "Αποκατάσταση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και επανάχρησή του ως χώρου Αρχαιολογικής Συλλογής" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020". Η ευτυχής αυτή κατάκτηση αποτελεί το επιστέγασμα μιας κοπιώδους προσπάθειας 7 χρόνων που στηρίχθηκε στην επιστημονική γνώση, τη διαχειριστική και διοικητική ικανότητα και τη βαθιά αφοσίωση στον στόχο της κατάκτησης της προόδου του τόπου.

Το μέλλον του τόπου αληθινά και περίτρανα αλλάζει τώρα πια, καθώς μετά από αναμονή και προσδοκία πολλών δεκαετιών ο τόπος θα αποκτήσει και Αρχαιολογική Συλλογή (Μουσείο) Ιστορίας της πόλης στον προς αποκατάσταση Πύργο Καραμίχου.

Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στους συνεργάτες μου και στα στελέχη του Δήμου που συνέπραξαν για την επίτευξη του οράματός μας, καθώς και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και δη στην προϊσταμένη κ. Σταυρούλα Σδρόλια και στον αναπληρωτή προϊστάμενο κ. Γιώργο Τουφεξή για τη μεγάλη βοήθεια και στήριξη που μας προσέφεραν.

Τέλος, ευχαριστώ τη βουλευτή Λάρισας κ. Αννα Βαγενά για τη συμβολή της στο ΥΠΠΟΛ".

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την έγκριση της ένταξης του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων στο πρόγραμμα «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με σκοπό την αποκατάσταση και επανάχρησή του ως χώρου έκθεσης αρχαιολογικής συλλογής.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Δήμος Φαρσάλων ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση του υπουργείου για κατάθεση προτάσεων, την οποία το γραφείο μας είχε προωθήσει σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας της Λάρισας. Ο Δήμος Φαρσάλων ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, οι συνεργάτες μου κι εγώ, σε μια κοινή προσπάθεια με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, καταφέραμε να εγκριθεί η πρόταση.

Τα εύσημα ανήκουν, επίσης, στον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων, κ. Τάσο Λιαπή, για την άριστη συγκρότηση και επίβλεψη της πορείας της πρότασης.

Έτσι, το Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων θα μετατραπεί  σύντομα σε ένα σημαντικό για τον τόπο χώρο έκθεσης αρχαιολογικής συλλογής, ένα έργο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass