Κόμβος πολιτιστικής διασύνδεσης το Γενί Τζαμί

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 15:16

Ένα ακόμη βήμα για να λειτουργήσει στο Γενί Τζαμί, κόμβος πολιτιστικής διασύνδεσης, θα αποτελέσει η έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης (με τίτλο «Δημιουργία Σημείου Πολιτιστικής Διασύνδεσης στο Μνημείο Γενί Τζαμί στη Λάρισα») θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί και η διενέργεια προμήθειας εξοπλισμού, αδειών χρήσης λογισμικού και εγκατάσταση ειδικών κατασκευών, τεχνική υποστήριξη για το Γενί Τζαμί .   

Η δημιουργία σημείου πολιτιστικής διασύνδεσης – Γενί Τζαμί (που βρίσκεται στην οδό 31ης Αυγούστου απέναντι από την πλατεία Μπλάνα) είναι ενταγμένη - στην εγκεκριμένη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα στις δράσεις που αφορούν στην ολοκλήρωση υποδομών πολιτισμού και δημιουργία / ανάδειξη τουριστικού προϊόντος. Δράση την οποία περιλαμβάνεται επίσης το έργο ολοκλήρωσης του Προσκηνίου Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ).

Με αφορμή και την Πρόσκληση της Περιφέρειας, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης θα συζητηθούν επίσης, η υποβολή πράξης προς χρηματοδότηση του Δήμου Λαρισαίων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020» (Γενί Τζαμί) και η έγκριση μελέτης και εκτέλεσης του έργου: "Δημιουργία Σημείου Πολιτιστικής Διασύνδεσης - Γενί Τζαμί". 

Σκοπός του έργου, είναι μετά από σειρά παρεμβάσεων το Γενί τζαμί να αποτελέσει σημείο πολιτιστικής διασύνδεσης για την πόλη. «Ο χρήστης θα μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που “τρέχουν” στην πόλη όπως εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις», όπως είχε δηλώσει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδης προσθέτοντας ότι «μέσα από διαδραστικές εικόνες θα αναπτύσσονται στον χρήστη αρχαιολογικές και πολιτιστικές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κατά την παραμονή του στην πόλη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass