Σαρακατσάνικο γλέντι στην Ανάβρα Αγιάς

Τιμήθηκε για την προσφορά του στη διάδοση της σαρακατσάνικης παράδοσης ο Τάκης Γαλλής

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2018 22:14

«Πλημύρισε» παράδοση το βράδυ της Παρασκευής η Ανάβρα Αγιάς, όπου και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, πέρα από κάθε προσδοκία, το 9ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε σ’ ένα πολύωρο γλέντι με τους Γιάννη Γκόβαρη, Νίκο Λαδιά και Γιάννη Τσιάτσιο στο τραγούδι, Σπύρο Μποκόρο στο κλαρίνο, Κώστα Παπαδημητρίου στο λαούτο, Λευτέρη Γάλλο στο βιολί, Θοδωρή Γκόβαρη στα κρουστά και Δημήτρη Μποκόρο στο ακορντεόν.

Δεκάδες, επίσης, μικροί και μεγάλοι χορευτές του Συλλόγου Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς, ο οποίος είχε μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης, παρουσίασαν σαρακατσάνικους χορούς, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους Δημήτρη Σαμουρέλη, καταχειροκροτούμενοι για την άρτια εμφάνισή τους.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, Γεώργιος Μουτσιάνας, μίλησε για την ανάγκη διαφύλαξης και διάδοσης της σαρακατσάνικης παράδοσης στις νεότερες γενιές, απέδωσε τα εύσημα στον δραστήριο και γνωστό ανά την Ελλάδα σύλλογο της Αγιάς και αναφέρθηκε στην 1η Σαρακατσάνικη Κατασκήνωση που θα λάβει χώρα από 20 έως 27 Αυγούστου στη Χαλκιδική καλώντας τους νέους να δηλώσουν συμμετοχή.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος συνεχάρη όλους αυτούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του ανταμώματος, χαρακτήρισε σπουδαίο το έργο που επιτελούν σύλλογοι σαν αυτόν των Σαρακατσαναίων της Αγιάς και δήλωσε τη στήριξη της Περιφέρειας και προσωπικά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού σε κάθε παρόμοια εκδήλωση και δραστηριότητα.

Καλωσόρισμα απηύθυνε, τέλος, κι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας Γρηγόρης Μπουρντένας.

Εκ μέρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, ήτοι των αντιπροέδρου Νικολάου Γιαννακού, της ταμίας Κατερίνας Τσιούρη, της γραμματέα Ελένης Γιαννακού, του υπευθύνου χορευτικού Κωνσταντίνου Ξηρομερήσιου και των μελών Ευανθίας Μπάρμπα και Αγγελικής Αλβίζου, μίλησε ο πρόεδρος Γεώργιος Γεωργουλάκος ευχαριστώντας τον κόσμο για την παρουσία του και για τη συνεχή υποστήριξή του και εκφράζοντας τη χαρά του για όσους έμπρακτα συνέβαλαν στην προετοιμασία του ανταμώματος.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση με τιμητική πλακέτα από τον σύλλογο ενός ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομά του με την ανάδειξη της σαρακατσάνικης παράδοσης, του πρώην προέδρου του συλλόγου Δημητρίου Γαλλή, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή προσφορά του σ’ αυτόν. Ο κ. Σαμουρέλης μίλησε για το σπουδαίο έργο που άφησε ως παρακαταθήκη ο κ. Γαλλής, απαρίθμησε τις δράσεις του συλλόγου κατά τη θητεία του και ευχήθηκε δημιουργικότητα και επιτυχίες στους νέους ρόλους που έχει αναλάβει ως μέλος, πια, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ένας εκ των οποίων ήταν και η προετοιμασία της πρόσφατης επιτυχούς διοργάνωσης του ετήσιου Πανελληνίου Ανταμώματος στο Περτούλι Τρικάλων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η δημοτική σύμβουλος Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα, το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων, υπεύθυνος νεολαίας αυτής και πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Κορδελιού Ιωάννης Φαρμάκης, ο πρόεδρος Παναγιώτης Κατσαρός και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων νομού Λάρισας «Ο Κατσαντώνης», πρόεδροι χωριών της Αγιάς και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Εκ μέρους του διοργανωτή συλλόγου εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους δωροθέτες της λαχειοφόρου και τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων νομών Λάρισας και Τρικάλων για την παραχώρηση των φορεσιών των χορευτών.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass