Τις στρατιωτικές μπάντες γνωρίζει ο Τύρναβος

Εκθεση για τα 190 χρόνια στρατιωτικής μουσικής φιλοξενείται στο Δημαρχείο

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2018 22:15

Πραγματοποιήθηκε προχθές αργά το μεσημέρι στο φουαγιέ του δημαρχείου Τυρνάβου η έναρξη της Έκθεσης Φωτογραφίας «190 Χρόνια Στρατιωτικής Μουσικής» της Διεύθυνσης Μουσικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελληνικής Φιλαρμονικής Εταιρείας που θα γίνει στον Τύρναβο θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου Τυρνάβου.

Στην έναρξη της έκθεσης παρευρέθηκαν ο δημαρχεύων αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός, διευθυντής της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου κ. Θέμης Σαμαντζής. Ενώ την ξενάγηση έκανε με τον πλέον άριστο τρόπο ο ταγματάρχης Αθανάσιος Μανιάτης διευθυντής του Μουσικού Τμήματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

 

Σύντομο Ιστορικό Έκθεσης Φωτογραφίας

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «190 Χρόνια Στρατιωτικής Μουσικής» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση της πρώτης Στρατιωτικής Μουσικής στον Ελλαδικό χώρο. Περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, αφίσες, προγράμματα συναυλιών, καθώς και κάποια τρισδιάστατα υλικά (μουσικά όργανα, στολές κα.) τα οποία αντικατοπτρίζουν ντοκουμέντα από την συγκρότηση της πρώτης Στρατιωτικής Μουσικής στο Ναύπλιο το 1825 έως σήμερα.

Η έκθεση προσπαθεί να αναδείξει το έργο των Στρατιωτικών Μουσικών στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας καθώς και τη βοήθεια που προσέφερε στην ανύψωση του ηθικού του στρατού και των τοπικών κοινωνιών, κατά διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του έθνους μας.

Από το 2015 έως σήμερα, έχει φιλοξενηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρικκαίων Θ. Μάρκελου, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, στο 2ο Συνέδριο της Ελληνικής Φιλαρμονικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα και στο Γιαλί Τζαμισί (παλιό λιμάνι) Χανίων, στο πλαίσιο της 77ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό ως τις 19 Ιουλίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Πέμπτη 10.00 – 14.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass