Χιλιάδες μαθητές στην Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 7:51

Πάνω από 3600 μαθητές και μαθήτριες από το Νομό Λάρισας και από την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας, επισκέφτηκαν τους τελευταίους έξι μήνες τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι.Κατσίγρα, όπου ξεναγήθηκαν στη Συλλογή Κατσίγρα από την ιστορικό Τέχνης Ελένη Φωλίνα και περιηγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, στους οποίους αυτή τη στιγμή φιλοξενείται ακόμη η έκθεση ζωγραφικής του Λαρισαίου καλλιτέχνη Κλεάνθη Χατζηνίκου, με τίτλο «Ελληνική Διαχρονικότητα Λαογραφίας και Εθνογραφίας».

Το διάστημα των έξι τελευταίων μηνών ολοκληρώθηκαν τα εξής οκτώ εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετείχαν συνολικά 1.308 μαθητές: «Ταξιδεύοντας μαθητές στη ‘Λάρισα’ του Αστεριάδη» από την ιστορικό Τέχνης-εικαστικό Ελένη Φωλίνα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συνομιλώντας με ένα ζωγράφο», στα πλαίσια της έκθεσης με τίτλο «Σιωπηλά Τοπία-Σιωπηλοί Χώροι» σε συνεργασία με το ζωγράφο Χρήστο Σαμαρά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραμύθια στην Πινακοθήκη» από την Κρυσταλλία Μακατού, το εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκθεσης «Σκουπίδια…αλλιώς ανακύκλωση τέχνης», το θεωρητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα κινήματα του Ντανταϊσμού και του Σουρεαλισμού στο πλαίσιο της έκθεσης «Σκουπ…ίδια, αλλιώς», από τον εικαστικό Λάκη Μουρατίδη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή την έκθεση του 20 + 20 για τα 20!! του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης από την εικαστικό-ιστορικό Τέχνης Λύντια Πετροπούλου, και τέλος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την ιστορικό-λαογράφο Φανή Καλοκαιρινού, στο πλαίσιο της έκθεσης του Κλεάνθη Χατζηνίκου «Ελληνική Διαχρονικότητα Λαογραφίας και Εθνογραφίας».

Ο Μουσικός Σύλλογος στη Βουδαπέστη

* Η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης ιδρύθηκε το 1931 και αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους φορείς της πόλης μας, συμμετέχοντας στα πολιτιστικά της δρώμενα για περισσότερο από οκτώ δεκαετίες. Έχοντας εμφανιστεί σε, περίπου, τριακόσιες Συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό έχει αποσπάσει βραβεία και θετικές κριτικές από το κοινό. Μεταξύ των χωρών, όπου έχει εμφανιστεί, περιλαμβάνονται και η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, όλες, σχεδόν, οι βαλκανικές χώρες κ.α. Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, θα εμφανιστεί στο απαιτητικό κοινό της Βουδαπέστης, συμμετέχοντας στο Α’ Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Βουδαπέστης, το οποίο διοργανώνεται από 3 μέχρι 5 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Το Φεστιβάλ αυτό ξεκινά τα πρώτα του βήματα με τη συμμετοχή 18 Χορωδιών και Ορχηστρών από 12 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Νορβηγία, η Αυστρία η Ταϊβάν και οι Φιλιππίνες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass