«Τέχνη στην Αυλή» στις Νέες Καρυές

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 15:09

Για 6η συνεχή χρονιά ο ζωγράφος Ντίνος Γιωτόπουλος πραγματοποιεί στην αυλή του σπιτιού του, στις Νέες Καρυές Λάρισας, σήμερα Πέμπτη, την καθιερωμένη πλέον ετήσια πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Τέχνη στην Αυλή».

Τιμώμενος καλεσμένος φέτος είναι ο εικαστικός Θάνος Καρώνης, που θα παρουσιάσει κυρίως έργα – επιτοίχιες κατασκευές της τελευταίας περιόδου, αλλά και κάποια παλαιότερα γλυπτά σε ξύλο. Ο Θάνος Καρώνης γεννήθηκε στους Γόννους Λάρισας το 1958. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς επίσημες σπουδές στην τέχνη, μαθήτευσε δίπλα σε καλλιτέχνες και τεχνίτες. Κύριος άξονας της δουλειάς του είναι η γλυπτική, είτε απευθείας λάξευση σε ξύλο, πωρόλιθο ή μάρμαρο, είτε πλάθοντας σε διάφορα υλικά. Ταυτόχρονα επεκτείνει τις αναζητήσεις του και σε άλλες μορφές δημιουργίας (ζωγραφική και κατασκευές με μίξη υλικών και τεχνικών). Εκθέτει ατομικά ή ομαδικά από το 1984, συμμετέχει σε συμπόσια-εργαστήρια γλυπτικής σε μάρμαρο (έργα του υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, στη Χίο, στην Κρήτη, στην Κύπρο και αλλού), κάνει σκηνικά για το θέατρο, σχεδιάζει και κατασκευάζει αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Η δουλειά της τελευταίας διετίας, που κυρίως θα εκθέσει στην εκδήλωση «Τέχνη στην Αυλή» είναι επιτοίχιες κατασκευές. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι πρόκειται για «Ξύλα, σχοινιά, υφάσματα , κουρέλια και άλλα υπολείμματα μακρόχρονης δραστηριότητας στο εργαστήριο, υλικά-περισσεύματα καθημερινής ενασχόλησης. Κολλήσεις, συρραφές και δεσίματα που προσπαθούν να στήσουν ένα κόσμο από τα απολειφάδια ενός άλλου, συγκροτούν ένα πλέγμα ιδεών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης το Θεατρικό Αναλόγιο με τίτλο «Tο κοινό απέναντι στον καθρέφτη» από τη Θεατρική Ομάδα Νίκαιας, του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ, βασισμένο σε κείμενα των Σεφέρη, Χάντκε, Χατζιδάκι, Βρεττάκου, Μπανκς, Ροντάρι και παραδοσιακά παραμύθια από Ινδία και Κίνα.

Η βραδιά θα κλείσει με μουσική από τον κινηματογράφο με έργα των Ε. Ρεμπούτσικα, Ε. Καραΐνδρου, N. Piovanni, T. Jones and R. Edelman, D. Sostakovich, Μ. Θεοδωράκη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και τη συντονίζει ο δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαστεργίου. Ώρα έναρξης 8 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass