Τέχνη στις... Νέες Καρυές

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η «ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ» ΤΟΥ ΝΤ. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2018 15:49

Πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά η καθιερωμένη πλέον πολιτιστική εκδήλωση στην αυλή της οικίας του ζωγράφου – σκηνογράφου Ντίνου Γιωτόπουλου στις Νέες Καρυές Λάρισας.
Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού το κοινό, όπως κάθε χρόνο, την αγκάλιασε με τη συμμετοχή του.


Στο φετινό πρόγραμμα παρουσιάστηκε ο εικαστικός Θάνος Καρώνης, ο οποίος εξέθεσε μια σειρά έργων κυρίως κατασκευών από ξύλο και χαρτί, αλλά και μικρογλυπτά. Η εικαστική δουλειά του Θάνου Καρώνη μετέφερε τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο του καλλιτέχνη και συγχρόνως έθεσε προβληματισμούς για τα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας και τα επακόλουθά τους.
Στην εκδήλωση συμμετείχε το Θεατρικό Εργαστήρι Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ με θεατρικό αναλόγιο με θέμα «το κοινό απέναντι από τον καθρέπτη», σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη. Μία πλειάδα ηθοποιών ενθουσίασε το κοινό που τους καταχειροκρότησε.
Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Καμπούρη και διεύθυνση του Γιώργου Κουλιόπουλου. Έπαιξαν οι μουσικοί Ασπασία Αγοραστού στο πιάνο, Ευαγγελία Ζαπίτη στο ακορντεόν, Γιάννης Κατσανούλης και Θωμάς Αθανασέλος στις κιθάρες, Γιώργος Κουλιόπουλος στο κόντρα μπάσο, Πέτρος Παππάς στο φλάουτο και Γιώτα Στεφανοπούλου στο βιολί. Ακούστηκαν κομμάτια από κινηματογραφικές ταινίες, που κατενθουσίασαν τους παρευρεθέντες.
Την όλη βραδιά που συντόνισε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαστεργίου, χαιρέτισε εκ μέρους του δημάρχου Κιλελέρ κ. Αθανασίου Νασιακόπουλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ κ. Αχιλλέας Χατζούλης, τονίζοντας ότι ο Ντίνος Γιωτόπουλος προσφέρει υπηρεσίες στα πολιτιστικά της περιοχής μας με αγάπη και μεράκι για την τέχνη, τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που αγαπούν τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Ο οικοδεσπότης καλωσορίζοντας τους καλεσμένους του δήλωσε ότι είναι σημαντικό να ζει η τέχνη και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων και ότι προσεγγίζοντας η τέχνη τους απλούς ανθρώπους δημιουργεί ένα υγιές κύτταρο που μακροπρόθεσμα παράγει ψυχική ανάταση, βοηθώντας έτσι να απαλύνονται προβλήματα και δυσκαμψίες ατομικών και συλλογικών αρνητικών καταστάσεων. Επίσης τόνισε ότι απώτερος σκοπός του είναι χρόνο συν τω χρόνω από τη συλλογή έργων που οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες - εικαστικοί δωρίζουν και ανήκουν στη συλλογή του να δημιουργηθεί δημοτική πινακοθήκη στον Δήμο Κιλελέρ, που θα λειτουργεί ως κυψέλη τέχνης και πολιτισμού.
Και τέλος ευχαριστώντας τους παρευρεθέντες και όλους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην εκδήλωση ανέφερε ότι η επόμενη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τέτοια εποχή, θα περιλαμβάνει ομαδική έκθεση αξιόλογων Θεσσαλών και Βορειοελλαδιτών καλλιτεχνών - εικαστικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass