Δεν είσαι μόνη. Φώναξε «όχι»...

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 16:11

Θεατρικά δρώμενα που βροντοφώναξαν «όχι» στην έμφυλη βία και προέτρεψαν σθεναρά όποιες γυναίκες έχουν κακοποιηθεί να πάρουν τη ζωή στα δικά τους χέρια έγιναν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην πλατεία Ταχυδρομείου, τα οποία διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη δράσεων δημοσιότητας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο».


Στην «Ε» μίλησε η υπεύθυνη του θεατρικού σχήματος «Κιβωτός των ονείρων» κ. Γεωργία Τσικούρη λίγο μετά το τέλος του πρώτου θεατρικού δρώμενου και ανέφερε ότι «μόλις τέλειωσε το θεατρικό δρώμενο με τίτλο ”Λίγο πριν το αργά” το οποίο έχει γράψει η κ. Μαρία Κίτρα και έχει σκηνοθετήσει η κ. Ειρήνη Δρίβα και συμμετέχουν σ’ αυτό πέντε ηθοποιοί που είναι ο Χάρης Γεωργιάδης ο ”Φόβος” με τη μορφή του άντρα, η Σταυρίνα Πρεβεδώρου η εργαζόμενη που δέχεται σεξουαλική και λεκτική βία από τον προϊστάμενό της σχετικά με την εργασιακή της εξέλιξη, η Γεωργία Τσικούρη που δέχεται τη βία από τον σύζυγό της τόσο λεκτική και ψυχολογική όσο και σωματική, η Μύριαμ Αργυρού είναι μία μετανάστρια που μας μιλάει για τα ήθη, τα έθιμα, τη θρησκεία στη χώρα της και πώς όλα αυτά πιέζουν ποικιλοτρόπως τη γυναίκα και η Μαρία Αργυρού που είναι η εσωτερική φωνή της γυναίκας. Η γυναίκα που έχει περάσει απ’ όλα τα στάδια κακοποίησης, έχει γίνει καλά και πια είναι στο σημείο να μπορεί να συμβουλεύσει οποιαδήποτε γυναίκα».
Ρωτήσαμε την κ. Τσικούρη ποιος είναι ο σκοπός του δρώμενου για να μας απαντήσει «Σκοπός του δρώμενου είναι να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τις γυναίκες αλλά όλους τους ανθρώπους, γυναίκες και άντρες, Ελληνες και μη να δώσουμε μία βοήθεια όλοι μαζί να σταματήσει η βία, να πούμε ένα ”όχι” στη βία, να κάνουμε τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους και να έρθουν όσο πιο κοντά μπορούν στα συμβουλευτικά κέντρα, στη Γενική Γραμματεία, όπου υπάρχει ένας ζεστός χώρος που μπορεί να τις υποδεχτεί και να τις συμβουλεύσει να βρούνε τόσο ψυχική όσο και εργασιακή αποκατάσταση, ό,τι χρειάζεται, ό,τι ζητάει η καθεμιά. Εκεί υπεύθυνοι άνθρωποι θα τις περιθάλψουν και θα τις αγκαλιάσουν. Η βία δυστυχώς έχει πολλές μορφές και πολλά πρόσωπα. Εμείς σε 12 πόλεις της Ελλάδος που τις έχει επιλέξει η Γενική Γραμματεία Ισότητας με τα δικά της κριτήρια έχουμε πει το ”όχι” στη βία, καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη, είμαστε όλες μαζί». Κάνετε τα δρώμενα σε έναν ανοιχτό χώρο, πού απευθύνεστε ήταν η επόμενη ερώτησή μας «Απευθυνόμαστε από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο. Ο κόσμος στέκεται και συμμετέχει, σε πολλές πόλεις έχουμε δει γυναίκες να ξεσπάνε σε λυγμούς, να μας μιλάνε για τα περιστατικά τους και να απευθύνονται εκείνη τη στιγμή στα συμβουλευτικά κέντρα. Στους μήνες που κάνουμε αυτή τη δράση συναντήσαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».
Τα θεατρικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν και σήμερα Κυριακή στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 10, 10.45, 11.30, 12.15, 6 μ.μ., 6.45 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass