Οι Κατερίνες βγαίνουν τσάρκες στις Αθήνες

ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΚΑΙ «Ο ΤΑΚΗΣ Ο ΤΕΤΑΡΤΑΚΗΣ»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 22:18

Δύο Λαρισαίες, η Κατερίνα Λιαποπούλου και η Κατερίνα Βασδέκη, διασκεδάζουν τους μικρούς μαθητές στα σχολεία της Αθήνας μετά τον κύκλο των παραστάσεων που ολοκληρώθηκε στη Λάρισα.

«Ο Τάκης ο Τεταρτάκης και οι φίλοι του» κάνουν τα παιδιά να γνωρίσουν τις πρώτες μουσικές έννοιες. Η Κατερίνα Βασδέκη, θεατρολόγος μιας και έχει γράψει το κείμενο και τη μουσική, όταν έδειξε το παραμύθι στην Κατερίνα Λιαποπούλου εκείνη ενθουσιάστηκε και την παρακίνησε να το ανεβάσουν, «αυτό το παραμύθι θα γίνει παράσταση», της είπε και όλα ξεκίνησαν αναλαμβάνοντας εκείνη τη σκηνοθεσία.

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά 4 – 8 ετών και τους «συστήνει» τις πρώτες μουσικές έννοιες. «Τα παιδιά μένουν καθηλωμένα. Συμμετέχουν πάντα με χαρά. Στο τέλος έχουμε διάδραση καθώς γίνονται οι ίδιοι μικροί μαέστροι», σημειώνει η ηθοποιός Κατερίνα Λιαποπούλου για να προσθέσει «το έργο αγκαλιάστηκε από το πολιτιστικό πάρκο Λυκαβητού και μου ζήτησαν να αναλάβω πλήρως τη διασκευή και τη σκηνοθεσία. Τα παιδιά μας έχουν μάθει ως ντουέτο με την Κατερίνα Βασδέκη και είμαστε πια οι Κατερίνες που βγαίνουν τσάρκες στις Αθήνες. Δεν πρέπει να παραλείψω ότι οι ηθοποιοί μου είναι και εξαιρετικοί μουσικοί. Ο εκδοτικός οίκος χαρίζει σε όλα τα παιδιά σελιδοδείκτες ενώ ο θέατρο προσφέρει σε κάθε σχολείο ένα βιβλίο».

«Ο Τάκης ο Τεταρτάκης και οι φίλοι του» είναι ένα μουσικό παραμύθι για μικρούς θεατές. Είναι μια χαρούμενη παρέα που θέλουν συνεχώς να ταξιδεύουν και να γνωρίζουν καινούργια πρόσωπα μπλέκοντας σε μουσικές περιπέτειες. Σε κάθε τους επίσκεψη παίρνουν μαζί τους το πιάνο και αρχίζουν τα μουσικοπαιχνίδια. Μεταμορφώνονται με καπέλα και κουστούμια, παίζουν και αρχίζουν τις φανταστικές τους διαδρομές στα μονοπάτια του παραμυθιού.

Πρόκειται για μια παρουσίαση – βιωματικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Μέσα από το Θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μεταμορφώνονται στους ήρωες του παραμυθιού. Μεταμφιέζονται σε Μαέστρο και διευθύνουν την ορχήστρα τους, παίζουν φανταστικά μουσικά όργανα, ταξιδεύουν σε ένα παράξενο μουσικό δάσος και στο τέλος κατασκευάζουν το δικό τους καπέλο με τον Τάκη Τεταρτάκη και τραγουδούν όλοι μαζί.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με στόχο την εξοικείωσή τους με τις μουσικές έννοιες, την ανάπτυξη της μουσικής τους αντίληψης και τη συστηματικότερη καλλιέργεια των δυνατοτήτων τους. Παρουσιάζει τη διαφορετικότητα του καθενός μας μέσα από μουσικούς όρους. Κύριος στόχος, λοιπόν, δεν είναι η γνωστική προσέγγιση κάποιων μουσικών εννοιών αλλά η δημιουργία ενός πλαισίου για την ανάπτυξη της δημιουργικής έκφρασης συνολικότερα. Πρόκειται για μια «δημιουργική πόρτα» μέσα από την οποία καλλιεργούνται οι αφορμές για μια ευρύτερη αισθητική ανάπτυξη.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass