Τσικνοπέμπτη με Γιάννη Ζουγανέλη

*ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2024 12:30

Με τον Γιάννη Ζουγανέλη θα γιορτάσουν οι Λαρισαίοι την Τσικνοπέμπτη που φέτος πέφτει στις 7 Μαρτίου.

Η εκδήλωση θα γίνει στην Κεντρική πλατεία και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Τσικνοπέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο προ της μεγάλης Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα. Το πλέγμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν από τον Δήμο τις επόμενες μέρες, ενώ έντονο θα είναι το λαρισαϊκό μουσικό στοιχείο σε όλες τις μέρες.
Ο Γιάννης Ζουγανέλης ξεκίνησε τη βυζαντινή μουσική στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών με τον ιεροψάλτη καθηγητή Θ. Θεοδωρακόπουλο. Στο Ελληνικό Ωδείο σπούδασε κιθάρα με τους καθηγητές Χαράλαμπο Εκμεκτσόγλου και Κώστα Τρίαντο και θεωρία με τον Αντίοχο Ευαγγελάτο. Συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με αρμονία, ανώτερα θεωρητικά και πιάνο υπό τη διδασκαλία των Πατρικίδη και Βώκου. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των μουσικών του σπουδών έπαιξε ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης που του δίδαξε ενορχήστρωση και ρυθμολογία. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Δίδαξε μουσική στις ανώτερες δραματικές σχολές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, στους ‘μοντέρνους καιρούς’ καθώς και στον ‘ΙΑΣΜΟ’. Το 2014- 15 δίδαξε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 2016 διορίστηκε τακτικός καθηγητής στην Ακαδημία του Μονάχου. Έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Πρωταγωνίστησε στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου καθώς και σε άλλα αρχαία θέατρα της Ελλάδας με τα έργα «Ιππής» - «Βάτραχοι» - «Εκκλησάζουσες» του Αριστοφάνους.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass