Η Λάρισα τίμησε το έργο και τους αγώνες της Βασιλικής Παπαγιάννη

ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2024 11:05

Ένα σπουδαίο και συνάμα συγκινητικό αφιέρωμα στη Λαρισαία συγγραφέα Βασιλική Παπαγιάννη, στη σπουδαία λογοτέχνη και κήρυκα της γυναικείας χειραφέτησης, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα με το λογοτεχνικό της έργο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κ. Κούμας» στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας.

Για τη Βασιλική Παπαγιάννη, τη γυναίκα-αγωνίστρια που κατόρθωσε το ακατόρθωτο σε εποχές δύσκολες και σκοτεινά χρόνια, με ενεργό αντιστασιακό ρόλο στη διάρκεια της κατοχής, για το έργο της που τροφοδοτήθηκε από τα ίδια της τα βιώματα μίλησαν ο φιλόλογος Κώστας Πάνος, η φιλόλογος Ευαγγελία Βλαχοστέργιου και η διδάκτορας νεότερης ελληνικής ιστορίας, επιστημονική συνεργάτης των ΑΣΚΙ Αγγελική Χριστοδούλου. Όλοι τους αναφέρθηκαν στις γυναίκες της Βασιλικής Παπαγιάννης, στις γυναίκες που έχουν μια βαθιά σοφία της ζωής, στις γυναίκες που «έσπασαν τη σιωπή τους» μέσα από το έργο της αφού κατάφερε και μίλησε με την πένα της για κάθε είδους βία που υφίστανται οι γυναίκες. Γυναίκες από κάθε κοινωνική τάξη. Καταπιεσμένες από άντρα, πατέρα, αδελφό, ή απ’ οπουδήποτε αλλού, φτωχές ή όχι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η κόρη της Γιούλα Παπαγιάννη που μίλησε με συγκίνηση για τη μητέρα της και την αφοσίωσή της στο έργο της ζωής της.
Αποσπάσματα του έργου της διάβασε ο Δημήτρης Τσουμάνης, σκηνοθέτης. Την εκδήλωση χαιρέτισε η διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ιουλία Κανδήλα. Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη, δημοσιογράφος.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass