Ερχεται το «Κενό» στο +ΠΛΗΝ

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΖΑΦΕΤΑ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2024 11:11

Την Παρασκευή 5 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα «Το κενό», η νέα θεατρική παραγωγή του Κέντρου Ερευνας Θεάτρου και Χορού +ΠΛΗΝ. Μετά την τεράστια επιτυχία του «Κυρίου Χ» ο Ηρακλής Τζαφέτας σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Κενό» σε κείμενο του Λεωνίδα Προυσαλίδη (ένας μονόλογος από το έργο «7 λογικές απαντήσεις») και υλικό από τον Χρόνη Μίσιο. Οι 9 παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του +ΠΛΗΝ (Λογιωτάτου και Σμολένσκι γωνία). Ένα πάρτι που μόλις τελείωσε, ένα παγκάκι, ένας άνθρωπος που κάθεται εκεί τα ξημερώματα για να αδειάσει το κεφάλι του από την αλκοόλη και ταυτόχρονα ένας άλλος που πέφτει από το μπαλκόνι του ακριβώς δίπλα από το παγκάκι βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Λίγο πιο δίπλα να καθόταν, τι λίγο δηλαδή, ένα τσακ πιο κει να ήταν και θα τον είχε φάει, τελειωμένα πράγματα, αυτοκτονία μετά δολοφονίας... «Αυτόχειρ δολοφόνησε»... Από τι πήγε ο γιος σου κυρά Έφη; Από έναν που αυτοκτόνησε... Έρε γλέντια... Αυτό το απειροελάχιστο κενό μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ συρμού και αποβάθρας... μεταξύ μιας αναπάντητης και μιας κλήσης... Αυτό το κενό ανάμεσα σε εμάς και του άλλους, τους «απαρατήρητους», τους ξένους, τους διαφορετικούς, αυτούς που έχουν εξαιρεθεί μια για πάντα από όλα... Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει;
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο: Λεωνίδας Προυσαλίδης (ο μονόλογος του Χ από το έργο Εφτά Λογικές Απαντήσεις), Ηρακλής Τζαφέτας. Σύλληψη-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Ηρακλής Τζαφέτας. Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Φούκη. Χορογραφίες: Βασιλική Σουλτούκη
Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Ομέρ Χατζησερήφ. Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου. Κινηματογράφηση τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας. Σχεδιασμός αφίσας: Νανώ Κατσανούλα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 5, 12, 19 Απριλίου στις 21:15. Σάββατο 6, 13, 20 Απριλίου στις 21:15. Κυριακή 7, 14, 21 Απριλίου στις 20:00. Κέντρο Έρευνας Θεάτρου & Χορού +ΠΛΗΝ. Λογιωτάτου & Σμολένσκι γωνία. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Κρατήσεις: 6980-907.800.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass