Το συλλογικό τραύμα γίνεται έργο τέχνης…

* ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΛΑΝΤΖΑ ΣΤΗΝ BRAGGART

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2024 12:05

Εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή η ατομική έκθεση του εικαστικού Δημήτρη Παλάντζα, σε επιμέλεια Γιάννη Μήτρου, με τίτλο «Αντι-στάθμιση», στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης Braggart Gallery.

Η ώρα των εγκαινίων είναι στις 7.30 μ.μ., ενώ θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου.  Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Μήτρου: «Ποιο είναι το όριο της στάθμης του νερού ώστε να μην πλημμυρίσω; Ποιο είναι το όριο της στάθμης του θυμικού ώστε να μην οργιστώ; Ποιο είναι το όριο της στάθμης της πολιτικής ανηθικότητας ώστε να αναδυθεί μια πολιτική της ανατροπής; Και τελικά ποιο είναι το όριο της καλλιτεχνικής πράξης ώστε να προκύψει μια αισθητική που συμπλέκεται με το πολιτικό χωρίς να εργαλειοποιεί την τέχνη ως τέτοια;. Ο Δημήτρης Παλάντζας είναι ένας ενεργός καλλιτέχνης που μεταχειρίζεται το υλικό του μέσα από μια οικογενειακή σιδηρουργική παράδοση, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσεγγίζει και άλλα μέσα, όπως τη χαρακτική. Στον ίδιο χρόνο είναι ένα ενεργό πολιτικά υποκείμενο που από θέση ενεργοποιεί την αισθητική φόρμα σε συνάρτηση με ένα κοινωνικο-πολιτικό τέτοιο, στο μέτρο πάντα της λογικής του μετα-σχολίου. Επίσης, είναι πολίτης του μεγάλου κάμπου της Λάρισας, του πρόσφατα πλημμυρισμένου κάμπου, και βίωσε την καταστροφή σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Μια «βουβή καταστροφή», όπως αναφέρει, αλλά με γιγάντιο κρότο, προσθέτω».  Ωράριο: Δευτέρα κλειστά. Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο 10:30-14:00. Τετάρτη, Παρασκευή 12:00-20:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass