Ιχνηλατώντας τη νεότερη ελληνική ιστορία...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 12:20

Ένα συγκινητικό αφιέρωμα- οδοιπορικό στην ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού, από την Άλωση ως την Επανάσταση του 1821, με τίτλο «Γη Μοιρόγραφτη» και με οδηγό το δημοτικό τραγούδι πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Άθλησης και της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων με τη συμμετοχή τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια του επετειακού εορταστικού προγράμματος ιχνηλατήθηκε η Νεότερη Ελληνική Ιστορία, οι δύσκολες αλλά και οι λαμπερές στιγμές της, που οδήγησαν στη συγκρότηση της σύγχρονης ελεύθερης χώρας που βιώνουμε σήμερα. Μέσα από μουσικοκινητικά δρώμενα που εμψύχωσαν τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς των πολιτιστικών συλλόγων παρουσιάστηκε η πορεία του Ελληνισμού από το σκοτάδι της σκλαβιάς στο φως της Ελευθερίας, με τους αγώνες και τις θυσίες, με τις ιστορικές μεγάλες μορφές αλλά και τους πολλούς αφανείς ήρωες. Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε η διευθύντρια Παιδείας, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, η οποία μίλησε για τη σημασία του εορτασμού της 25η Μαρτίου ως σύμβολο της σύγχρονης Ελλάδας. Στη γιορτή, μαζί με πλήθος κόσμου, παιδιών και ενηλίκων,  παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αθανάσιος Γκατζώνας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης, κ. Αχιλλέας Κέλλας, ο αντιδήμαρχος  Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Βλαχούλης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass