«Πίσω από τις θημωνιές»

*ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ 7ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ *ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΠΕΤΤΥ ΜΑΓΡΙΖΟΥ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 11:01

Με την ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου συνεχίζεται σήμερα Τρίτη το 7ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Λάρισας, που άνοιξε τις πύλες του την περασμένη Κυριακή στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Στη σημερινή προβολή, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, θα παρευρεθεί, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα τιμηθεί η σκηνοθέτης Ασημίνα Προέδρου.

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται το 2015 στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα στη λίμνη Δοϊράνη, κατά την περίοδο που αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είχαν κλείσει τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στα βόρεια ελλαδικά σύνορα. Πρωταγωνιστούν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης και Ντίνα Μιχαηλίδου. Η ταινία απέσπασε 10 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου για την Ασημίνα Προέδρου, καθώς και του Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Στάθη Σταμουλακάτο. Η ταινία επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Βραβεία Όσκαρ το 2023, στην κατηγορία της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας (πρώην Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία).
Επίσης, σήμερα στο 7ο Πανόραμα θα παρευρεθεί η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου, η οποία και θα τιμηθεί για την προσφορά της στα Γράμματα και τις Τέχνες.
Μετά τις βραβεύσεις, στις 10 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία «Το ξύπνημα της Άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.
Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής.
Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα σ’ αυτό το καταπιεστικό περιβάλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass