Ομιλίες και κηρύγματα του μακαριστού Μητροπολίτου Ιγνατίου

*ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΗΠΟΣ ΜΕΘΥΩΝ» , ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΓΡΑΜΜΑ»

Δημοσίευση: 04 Απρ 2024 11:35

Κυκλοφόρησε τις ημέρες αυτές από τις εκδόσεις «Γράμμα», το νέο πνευματικό βιβλίο «Κήπος Μεθύων» με ομιλίες και κηρύγματα του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Τo σπουδαίο αυτό πόνημα με τις θεολογικές, πνευματικές και ιδιαίτερα ωφέλιμες ομιλίες, του αοιδίμου Ιεράρχη, προλογίζει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και είναι έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, την οποία με πολλή Αγάπη αγκάλιασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιερώνυμος.
Το όλο έργο επιμελήθηκε με ιδιαίτερη σπουδή ο Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος θέλησε να παρουσιάσει στο φιλόχριστο κοινό, κυρίως ανέκδοτες ομιλίες και στοχασμούς από τη μελίρρυτη καρδία του πονεμένου Ιεράρχη, ο οποίος παρά τις αγωνίες και τα προβλήματα που συνάντησε στη δύσκολη ποιμαντορία του, ωστόσο πρώτιστο μέλημά του, είχε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής, την καλλιέργεια του λαού του Θεού και την πνευματική ενίσχυση και ωφέλειά του, από τον διδακτικό και σωτήριο αυτό θείο λόγο.
Ο αείμνηστος Ιεράρχης πίστευε πολύ στη δύναμη του λόγου του Θεού, γι’ αυτό και αγωνιζόταν να επιτελεί το ποιμαντικό του έργο μετά φόβου Θεού, να κηρύττει ανελλιπώς μέσα από το Ιερό Ευαγγέλιο, την Πάλαια Διαθήκη και τη σοφία των Αγίων Πατέρων, καλλιεργώντας το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, τούς ακροατές του θείου λόγου, και ιδιαίτερα τούς νέους ανθρώπους.
Ιδιαίτερη αγωνία του ήταν να μην μείνει κανείς άγευστος από τη γλυκύτητα της θείας Αγάπης και την τρυφή και θαυμαστή αξία του «ζώντος ύδατος», του θείου λόγου.
Ενώ ήταν πάντοτε ο λόγος του άλατι ηρτημένος και ο σπάνιος χαρακτήρας του ιδιαίτερα ταπεινός, αλλά και προσγειωμένος με την σύγχρονη πραγματικότητα, και ενώ έβλεπε κάθε ημέρα τις αλλοιώσεις που υφίσταται ο σημερινός χριστιανικός κόσμος, παρά ταύτα πίστευε ότι κηρύσσοντας τον λόγο του Θεού και τηρώντας αυτόν κατά γράμμα, μπορεί αυτός ο λόγος να γίνει το όχημα της αγίας Τριάδος και η αιτία και σήμερα ακόμη να ευαγγελισθεί όλος ο λαός του Θεού.
Η αγωνία αυτή και η ακράδαντη πίστη του κεκοιμημένου λογίου Ιεράρχη, διαφαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο βιβλίο αυτό, που είναι ένας πραγματικός ευώδης κήπος μέσα στην δυσοσμία της εποχής μας, που επιμένει να αναιρεί και να διαστρέφει αληθινές αξίες και ιδανικά.
Μέσα από την πορεία των ομιλιών αυτών διαφαίνεται και κάτι άλλο, η πνευματική ωριμότητα του ανδρός, καθώς μέσα στο βιβλίο παρουσιάζονται ανέκδοτες ομιλίες από το ξεκίνημα της ιερατικής του διακονίας στη Σαλαμίνα, ως και την τελευταία ομιλία που με ιδιαίτερη συγκίνηση απεύθυνε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της ιεράς μητροπόλεώς του από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Αγία και Μεγάλη Παρασκευή του 2018! Το αναγνωστικό κοινό μπορεί να βρει το βιβλίο στο βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ στη Λάρισα, στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, και στο βιβλιοπωλείο EL LIBRO στη Σαλαμίνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass