Τίτος Πατρίκιος:

Ο κόσμος πρέπει να επικοινωνεί και η ποίηση να διαβάζεται

*Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΟΣΥΛ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΛΑΡΙΣΑΣ-Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ»

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 11:40

Μία σπουδαία μορφή των γραμμάτων της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, εκ των σημαντικότερων εν ζωή ποιητών, πεζογράφο και μεταφραστή, πολυβραβευμένο και μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, είχε την τιμή να φιλοξενήσει χθες η Λάρισα.

Η Ένωση Λογοτεχνών – Συγγραφέων Λάρισας, (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας και τη larissa Learning City – Λάρισα Πόλη που μαθαίνει, οργάνωσαν μια εξαιρετική εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, για να παρουσιάσουν το πνευματικό έργο του σπουδαίου λογοτέχνη Τίτου Πατρίκιου και ο ίδιος δεν έκρυψε τη συγκίνηση αλλά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Λάρισα είναι μια από τις πόλεις που αγαπά την ποίηση και αγαπά να τη μοιράζεται. Εξάλλου, ο ίδιος έχει ξαναβρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην πόλη, ενώ και χθες για ακόμη μια φορά υπογράμμισε την ανάγκη ο κόσμος να επικοινωνεί, να κάνει διάλογο, να διαβάζει, να γράφει, να ανταλλάσσει σκέψεις και ιδέες μέσω της ποίησης.
«Την ποίηση πρέπει να την ακούμε, να τη διαβάζουμε, να μη μένει στα συρτάρια. Η Λάρισα ενδιαφέρεται για τα γράμματα για τη λογοτεχνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος ποιητής, ενώ δεν έκρυψε ότι αρχικά είχε ενδοιασμούς λόγω των πλημμυρών που βίωσε η Λάρισα, που κάμφθηκαν όταν σκέφθηκε ότι η ποίηση σε δύσκολες στιγμές βοηθά πάντα.
 Στην εκδήλωση βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης και Παιδείας κ. Ηρακλής Γερογιώκας που τόνισαν ότι είναι τιμή για την πόλη να υποδέχεται τον Τίτο Πατρίκιο και η δημοτική αρχή με πολλή χαρά και ενθουσιασμό στήριξαν τη διοργάνωση. Επίσης χθες στο Χατζηγιάννειο βρέθηκαν πολλοί λογοτέχνες της πόλης και εκπαιδευτικοί. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος κ. Ελένη Αντωνιάδου, η οποία παρουσίασε τα μελετήματά της με τίτλο «Ως που μπορεί να φτάσει ένας χωματόδρομος» και αφορούν ομιλίες σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Τίτο Πατρίκιο, εισηγήσεις σε συνέδρια, συμμετοχές σε παρουσιάσεις βιβλίων του. Μπορεί ημερολογιακά να καλύπτουν περίπου 20 χρόνια, από το 1998 έως το 2019, αλλά στην πραγματικότητα ενσωματώνουν έρευνα και μελέτη του έργου του Πατρίκιου πολύ περισσότερων ετών. Όπως αναφέρει και η ίδια στο βιβλίο της, η ποίηση του Πατρίκιου, είναι η αυτοβιογραφία ενός σπουδαίου ποιητή, είναι η ποιητική μετατροπή της ιστορίας των Ελλήνων μιας ολόκληρης εποχής, είναι, τέλος, ένας θησαυρός αυτογνωσίας για όλους μας. Την εκδήλωση συντόνιζαν η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ κ. Δήμητρα Μπαρδάνη και η γ. γραμματέας Β. Καρατάσιου Τσώλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass