Σύντομες πολιτιστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 12:20

Εγκαινιάζεται το αναψυκτήριο του Διαχρονικού Μουσείου

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, θα εγκαινιαστεί το νέο αναψυκτήριο – καφέ του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Τη βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιώσουν μουσικά οι: Δημήτρης Φωτίου (κιθάρα, τραγούδι), Θέμης Σαμαντζής (πιάνο) και Αρετή Παπαναστασίου (τραγούδι).

Την ημέρα των εγκαινίων το Μουσείο, όπως και όλα τα μουσεία-μνημεία του Υπουργείου Πολιτισμού, θα είναι ανοικτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθώς πρόκειται για τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων. Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τόσο τη μόνιμη έκθεση όσο και τις περιοδικές «Εγκώμιον Τυρνάβου», «Ανακαλύπτουμε το Αρχαίο Θέατρο» και «Ένα παραμύθι για την Άλκη», που φιλοξενούνται στους χώρους.

 

Βραδιά ποίησης από το ΠΟΚΕΛ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Σ’ ένα σύμπαν γεμάτο αστερισμούς και γαλαξίες και στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Αστρονομίας Λάρισας, έρχεται μια βραδιά ποίησης από το ΠΟΚΕΛ, με αφορμή το στίχο του εθνικού μας ποιητή: «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη... αστέρια», σήμερα στις 7:30 μ.μ. στον κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο. Η βραδιά ποίησης διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και το Σχολείο Αστρονομίας, της ΚοινΣεπ «Έναστρον», με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Ζωντανή μουσική στην κιθάρα ο Σπύρος Καβαλλιεράτος και στο τραγούδι η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού. Ποιήματα θα απαγγείλουν: Ζωή Γιουρούκη, Μαρία Διαμάντη, Χαρούλα Σανή, Ντόρα Βάγγια, Γεωργία Γιάγκου, Τασούλα Κιούση, Χρύσα Μαστοροδήμου και Βαγγέλης Ρεμπάπης. Τα ποιήματα έχει επιλέξει η φιλόλογος Βίλυ Χαδουλίτση (υπεύθυνη στο Εργαστήρι Ποίησης του ΠΟΚΕΛ «Εδώ μας βρίσκει η ποίηση»), ενώ τη σκηνοθετική φροντίδα και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Αργύρης Γιουρούκης.

 

Ομιλία Βλάση Αγτζίδη σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Ομιλία του δρ. Σύγχρονης Ιστορίας Βλάση Αγτζίδη με θέμα «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης-Πλευρές της μικρασιατικής τραγωδίας» με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του από τις Εκδόσεις Πατάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 7.30 μ.μ.
Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας Χρήστος Τοπαλίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας Δέσποινα Θεοδώρου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφων Τσάτσαρος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας (Δευκαλίωνος 18 και Πατρόκλου) . Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass